Gulácsi Péter: Jól kell védekeznünk a ManCity ellen, és akkor bejutunk az Európa-ligába

fbl Horizontal, Gulácsi Péter
Manchester City's Dutch defender Nathan Ake (2nd L) sees his header go into the goal to score the opening goal past RB Leipzig's Hungarian goalkeeper Peter Gulacsi (C) during the UEFA Champions League 1st round Group A football match between Manchester City and RB Leipzig at the Etihad Stadium in Manchester, north west England, on September 15, 2021. (Photo by Oli SCARFF / AFP)
Vágólapra másolva!
Az A, a B, a C és a D csoport zárófordulóját rendezik kedden a labdarúgó Bajnokok Ligájában: a nyolc 16 közé jutást érő helyből hét már elkelt, csupán egy kiadó, a B jelű kvartettben erre három csapat pályázik. Gulácsi Péterék a Manchester City ellen harcolhatják ki, hogy tavasszal az El-ben szerepelhessenek. 

A százszázalékos Liverpool már biztos csoportelsőként várja a nyolcaddöntő sorsolását, mögötte jelenleg

az FC Porto van a legjobb helyzetben, amely ha legyőzi otthon az Atlético Madridot, akkor a Milan-Liverpool mérkőzés végkimenetelétől függetlenül továbbjut.

A Milan nincs könnyű helyzetben Forrás: AFP/Paul Ellis

Amennyiben a portugálok csak döntetlent játszanak, akkor arra van szükségük, hogy az olasz bajnoki listavezető ugyancsak pontokat veszítsen a Vörösökkel szemben.

Az Atlético Madrid csak abban az esetben játszhat nyolcaddöntőt, ha nyer a Porto otthonában, a Milan pedig nem győzi le a Liverpoolt.

Az A csoportban a három magyart, Gulácsi Pétert, Szoboszlai Dominikot és Willi Orbánt foglalkoztató RB Leipzig hazai pályán a már biztos csoportleső Manchester City ellen harcolhatja ki az Európa-ligás folytatást érő harmadik helyet,

ehhez "mindössze" annyit kell tennie, hogy ugyanannyi pontot szerez, mint a Paris Saint-Germain vendégeként szereplő Brugge.

A lipcsei együttes már Jesse Marsch nélkül lép pályára, az amerikai vezetőedzőt ugyanis vasárnap menesztették posztjáról, így az angol bajnok ellen megbízottként Achim Beierlorze irányít.

"Az edzés előtt értesültünk Jesse-től (Jesse Marsch, - a szerk.), hogy távozik. Csalódottak voltunk, mert rajtunk, a csapaton is múlt, hogy nem sikerült jó eredményeket elérni.

- mondta a City elleni sajtótájékoztatón Gulácsi Péter, aki kitért a keddi összecsapásra is.

Gulácsi Péter bízik a Manchester City legyőzésében Forrás: RB Leipzig

"Ha az első meccset nézzük, az egy őrült meccs volt. Nem játszottunk rosszul, de döntő pillanatokban kaptunk gólokat. A City minőségi csapat, és jól tudja megjátszani a területeket. A keddi találkozün egységesebbnek kell lennünk és jobban védekeznünk.

Nagyon jó védekezésre lesz szükségünk. Elől megvan a minőségünk, ezt az első mérkőzésen is megmutattuk. Ha így lesz, akkor bejutunk az Európa-ligába."

Bajnokok Ligája, csoportkör, 6. (utolsó) forduló:
A csoport:
Paris Saint-Germain (francia) - Club Brugge (belga) 18.45
RB Leipzig (német)-Manchester City (angol) 18.45
Az állás: 1. (és továbbjutott) Manchester City 12 pont, 2. (és továbbjutott) Paris Saint-Germain 8, 3. RB Leipzig 4 (13-13), 4. Club Brugge 4 (5-16)

B csoport:
AC Milan (olasz)-Liverpool FC (angol) 21.00
FC Porto (portugál)-Atlético Madrid (spanyol) 21.00
Az állás: 1. (és továbbjutott) Liverpool 15 pont, 2. FC Porto 5, 3. AC Milan 4 (5-7), 4. Atlético Madrid 4 (4-7)

C csoport:
Borussia Dortmund (német)-Besiktas (török) 21.00
Ajax Amsterdam (holland)-Sporting Lisboa (portugál) 21.00
Az állás: 1. (és továbbjutott) Ajax 15 pont, 2. (és továbbjutott) Sporting CP 9, 3. Borussia Dortmund 6, 4. Besiktas 0

D csoport:
Real Madrid (spanyol)-Internazionale (olasz) 21.00
Sahtar Donyeck (ukrán)-Sheriff Tiraspol (moldovai), Kijev 21.00
Az állás: 1. (és továbbjutott) Real Madrid 12 pont, 2. (és továbbjutott) Internazionale 10, 3. Sheriff Tiraspol 6, 4. Sahtar Donyeck 1