Vágólapra másolva!
Kiegyenlített első félidőt követően a vendég Kisvárda magasabb fokozatba kapcsolva 2-0-ra legyőzte idegenben a Mezőkövesdet, és ezzel átvette a vezetést az NB I tabelláján a kora este Debrecenben vereséget szenvedő Ferencvárostól.

A bajnoki címvédő Ferencváros debreceni vereségével a Kisvárda előtt megnyílt az út, hogy ismét a tabella élére álljon. A Várda már így is fennállása legjobb élvonalbeli őszi szezonját futja, hiszen 15 forduló alatt még soha nem szerzett 30 pontot. A csapat az előző fordulóban hazai pályán 2-1-re legyőzte a MOL Fehérvárt, azaz önbizalommal telve léphetetett pályára Mezőkövesden. Erős Gábor, megbízott vezetőedző nem is látott okot, hogy változtasson a fehérváriak elleni győztes kezdőcsapaton.

Ahol kisebb ünnepséggel kezdődött a mérőzés, hiszen a hazai csapatot irányító Supka Attila az előő fordulóban Gyirmóton a 300. élvonalbeli mérkőzésén ülhetett le a kispadra. Érdekesség, hogy a szakember előző munkelye éppen Kisvárdán volt. Ezúttal nehezítette a munkáját, hogy a borsodi csapatból két játékos koronavírusos megbetegedés, míg a rutinos Nagy Dániel sérülés miatt nem állt rendelkezésére.

11Sárga lapMatheus
27Sárga lapClaudiu Bumba
29Sárga lapMatija Katanec
47Sárga lapAntonio Vutov
67GólHerdi Prenga
79GólJasmin Mesanovic
88Sárga lapGergő Kocsis
93Sárga lapJakub Vojtus
Összeállítások
4-3-3
4-3-2-1
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

Mindkét csapat három támadóval állt fel, és ennek megfelelően támadólag is lépett fel. Az első helyzet a vendégek előtt adódhatott volna, azonban egy labdaszerzés után Mesanovics passza már nem jutott el a tizenhatos vonalán a labdát váró Ötvöshöz. A következő percekben egy-két keményebb megmozdulást is láthattak a nézők, a 11. percben a vendégek játékosa, Leoni kapott is sárga lapot, miután derékon rúgta Kocsis Gergőt. Három perccel később cserélnie kellett Erős Gábornak, a mégsérülő Peteleut Hej Viktor váltotta.

A 22. percben Cseke elől kellett felszabadítaniuk a vendégeknek a saját tizenhatosukon. A középpályán nagy csata folyt, de sem Tordainak, sem Dombónak nem kellett védenie az első 27 percben. Claudiu Bumba kapott sárgát Vadnai Dániel felrúgása után, majd

egy perccel később éppen a vendégek román játékosa lőtt kapura, Tordai azonban védte a meccs első kaput találó lövését,

ahogy a következő percben Asani ravasz szabadrúgását is.

Cseri Tamás (jobbra) nagyon sokat dolgozott a mezőnyben Forrás: Kisvárda FC/Nyulak Nikoletta

Az első igazán nagy helyzetre a 36. percig kellett várni, akkor a válogatott Cseri Tamás balról beküldött szabadrúgását Katanec fejelte két védő között kapura, de Dombó biztos kézzel fogta a léc alá tartó lövést. Válaszul Asani lőhetett jó helyzetből 12 méterről, de nagyon nem találta el a kaput a várdaiak légiósa. A 43. percben Cseri adott remek kiugratást Besirovicnak, de a csatár lövését nagyjából nyolc méterre a várdai kaputól blokkolta Csirkovics. Az első félidő utolsó percében

a hazaiak georgiai játékosát, Luka Lakvehelianit kellett letámogatni a pályáról egy rossz ütemű becsúszás után,

és nem is tudta folytatni a játékot, a második félidőre Szépe érkezett a helyére.

A második félidő várdai mezőnyfölénnyel kezdődött, a vendégek több labdát is szereztek a kövesdi térfélen, és az egyik ilyen után Bumba beadását követően Mesanovics fejesét kellett védenie Tordainak.

Az 58. percben ismét kényszerűségből kellett cserélnie Supka Attilának,

ezúttal az egy esést követően a derekát fájlaló Besirovicot kellett lehívni, a helyére Calcan érkezett, vele együtt pedig Drazsics is Vutov helyére. A 62. percben Tordai indítása után Cseri iramodott meg a labdával, jól is ugratta ki a tizenhatos vonaláról meginduló Drazsicsot, de a támadó kissé kisodródva csak szögletet tudott kiharcolni.

A 66. percben aztán megtört a jég: Bumba balról beívelt szabadrúgását még kifejelték a hazai védők, a lőni készül Hej elől egy társa elvitte a labdát, ami így a jobboldalon felfutó Asani elé került, akinek beadást Tordai éppen Herdi Prenga elé ütötte, a vendégek albán középső védője pedig négy méterről nem hibázott (0-1). Ez volt a légiós első gólja az NB I-ben.

Rákapcsolt a Kövesd, előbb a bizonytalankodó Dombónak kellett mentenie a saját ötösén, majd Cseri lőtt egész jó helyzetből 16 méterről, de a labda elkerülte a kaput. Nem úgy, mint két perccel később a túldalon, amikor Ötvös ugratta ki Melnyiket, akinek a beadását Mesanovics passzolta közelről a kapuba. A mozdulatot hosszú videozás követte, de

Farkas Ádám játékvezető végül középre mutatott, azaz Mesanovics nem volt lesen, a gól érvényes (0-2).

A hazaiak már nem tudtak újítani, sőt a vendég kontrákban volt benne inkább a harmadik gól, azaz a Kisvárda győzni tudott Mezőkövesden, és átvette a vezetést a Debrecenben vereséget szenvedő Ferencvárostól. Az év utolsó bajnoki fordulójában december 18-án a Ferencváros a Honvédot fogadja a Groupama Arénában, míg a Kisvárda egy nappal később a harmadik helyen álló Puskás Akadémiával vív rangadót hazai pályán.

Eredmény, OTP Bank Liga, 16. forduló:
Mezőkövesd Zsóry FC - Kisvárda Master Good 0-2 (0-0)
gól:
Prenga 67., Mesanovics 76.

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Ferencvárosi TC 33 23 5 5 80-30 50 74
D
GY
GY
V
GY
2.
Paksi FC 33 17 9 7 51-42 9 58
V
GY
D
D
GY
3.
Puskás Akadémia FC 33 15 8 10 60-35 25 55
GY
V
GY
GY
GY
4.
Fehérvár FC 33 16 11 6 55-40 15 54
D
V
GY
V
D
5.
DVSC 33 14 13 6 49-48 1 48
V
GY
V
GY
V
6.
Kecskeméti TE 33 13 14 6 45-45 0 45
GY
D
D
GY
GY
7.
DVTK 33 12 12 9 50-56 -6 45
GY
D
V
GY
D
8.
MTK Budapest 33 12 13 8 43-62 -19 44
GY
V
V
V
D
9.
ZTE FC 33 12 14 7 54-60 -6 43
D
GY
GY
D
V
10.
Újpest FC 33 11 18 4 45-67 -22 37
V
V
GY
V
V
Teljes lista

Mindent egy helyen az Eb-ről