A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjében a címvédő Újpest FC egy 93. percben lőtt bombagólnak köszönhetően 2-1-re legyőzte a Kisvárda csapatát a Szusza Ferenc Stadionban.

A címvédő újpestiek két bajnoki vereséggel indították az évet, míg a várdaiak egy döntetlennel és egy győzelemmel kezdték a 2022-es évet. A szabolcsi csapatnak esélye volt visszavágni a tavalyi kupasorozatban elszenvedett vereségért, a lila-fehérek ugyanis 2021 tavaszán Beridze góljával 1-0-ra nyertek az elődöntőben a Várkerti Stadionban.

A gólnélküli első félidőben az Újpest ugyan többet birtokolta a labdát, de a Kisvárda több helyzetet alakított ki.

A második játékrész elején megszerezhette volna a vezetést az Újpest.

Az 50. percben a jobb oldalon felfutó Branko Pauljevic kapott egy remek átadást, szembe került Mihajlo Hotrával, a Kisvárda kapusával, akit sikerült is átemelnie, de az Újpest szélsőjének a lövése elcsorgott a kapu mellett. Két perccel később a Kisvárda is gólt lőhetett volna. Driton Camaj került ziccerben, de az Újpest kapusa, Filip Pajovic vetődve lehalászta a labdát a montenegrói támadó lábáról.

Driton Camaj volt a Kisvárda legveszélyesebb játékosa Forrás: Kisvárda FC/Facebook

A 67. perc végén megszerezte a vezetést a Kisvárda.

Egy remek átadás után Andrei Peteleu tört be a tizenhatoson belülre, lövés helyett azonban visszatálalt a lendületből érkező Camajnak, aki 11 méterről védhetetlen gólt lőtt.

A 74. percben aztán egyenlített az Újpest.

A néhány másodperccel korábban beállt Simon Krisztián kapott egy remek átadást Giorgi Beridzétől, az első labdaérintésével maga elé tette a labdát, a másodikból pedig 12 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot.

A 89. percben megfogyatkozhatott volna a Kisvárda. A sárga lapos Andrei Peteleu másodperceken keresztül ráncigálta a bal oldalon felfutó Nemanja Antonov mezét, azonban Vad II István játékvezető nem adott újabb sárgát a kisvárdai játékosnak, inkább a reklamáló újpestit szankcionálta.

Vad II hibájának azonban nem lett következménye, mert az Újpestnek nem kellett emberelőny a mérkőzés megnyeréséhez.

A 93. percben a csapatkapitány Csongvai Áron állt oda egy szabadrúgáshoz, és 22 méterről védhetetlenül lőtt a jobb felső sarokba, ezzel a címvédő továbbjutott a legjobb nyolc közé, a télen kinevezett Milos Kruscic pedig első győzelmét aratta a IV. kerületi csapattal.

Magyar Kupa, nyolcaddöntő
Újpest FC-Kisvárda 2-1 (0-0)
gólszerzők: Simon (74.), Csongvai (90+3.), ill. Camaj (67.)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!