A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
5
Ezüstérem
5
Bronzérem
5
HUNCsipes Tamara
11:00Kajak-kenuKajak 500m-elődöntő 4
HUNNagy Bernadett
11:30BirkózásReetika Reetika-Bernadett Nagy
HUNMuszukajev Iszmail
12:20BirkózásIszmail Muszukajev-Ernazar Akmataliev
HUNMagyarország
14:00VízilabdaHungary-Italy
NyílNyíl

Otthon nyertek az angolok, Eriksen ismét gólt lőtt a válogatottban

Football: Friendly game: Denmark v Serbia fbl Horizontal
Christian Eriksen góllal tért vissza a Parken Stadionba
Vágólapra másolva!
A világbajnoki résztvevő angol labdarúgó-válogatott kedden, barátságos mérkőzésen 3-0-ra legyőzte Elefántcsontpartot, míg a dán együttes szintén 3-0-ra legyőzte a hozzá hasonlóan világbajnoki résztvevő szerb csapatot, Koppenhágában.

Az angolok a szünetre kétgólos előnyhöz jutottak: Raheem Sterling a 30. percben adott gólpassza után közvetlenül a szünet előtt már emberelőnyben talált be, miután Serge Aurier a 40. percben a második sárga lapját követően idő előtt hagyta el a pályát. A végeredményt Tyrone Mings állította be a hosszabbításban. Az angolok június 4-én a magyar válogatott vendégei lesznek a Nemzetek Ligája élvonalát jelentő A divízióban.

Az angolok továbbra is vb-esélyesként játszanak Forrás: AFP/Adrian Dennis

Amszterdamban két vb-résztvevő találkozott, és játszott 1-1-es döntetlent: a németektől Thomas Müller az első félidő ráadásában volt eredményes, holland részről Steven Bergwijn egyenlített a 68. percben. A magyar csapat júniusban, majd szeptemberben találkozik a németekkel az NL-ben.

A szintén vb-résztvevő spanyolok La Corunában lelépték az izlandiakat, a hazai csapatban az első félidőben Álvaro Morata, majd a második játékrészben az őt váltó Pablo Sarabia is duplázott.

A világranglistát vezető, szintén katari résztvevő belgák Brüsszelben az első félidő közepén két perc alatt két gólt szereztek, végül háromgólos különbséggel győzték le Burkina Fasót.

Christian Eriksen góllal tért vissza a Parken Stadionba Forrás: AFP/Ritzau/Scanpix/Liselotte Sabroe

A dán labdarúgó-válogatott 3-0-ra legyőzte a hozzá hasonlóan világbajnoki résztvevő szerb együttest barátságos mérkőzésen kedden, Koppenhágában.

A hazaiaknál Joakim Maehle, valamint Jesper Lindström mellett Christian Eriksen is eredményes volt, aki a tavaly - részben Budapesten - rendezett Európa-bajnokságon a dánok első csoportmérkőzésén esett össze a pályán, s újra kellett éleszteni.

A kiváló középpályás több mint fél év szünet után most tért vissza a dán nemzeti együttesbe, s múlt szombaton a hollandokkal szemben 4-2-re elveszített összecsapáson is gólt szerzett. A szerbek öt nappal ezelőtt 1-0-ra nyertek a magyarok vendégeként a Puskás Arénában.

A világbajnoki résztvevő és címvédő francia válogatott 5-0-ra legyőzte a vendég Dél-afrikai Köztársaságot.

A franciáktól Kylian Mbappé mindkét félidőben betalált: a 23. percben ő szerzett vezetést, majd a 76. percben büntetőt értékesített. A hazai együttes második gólját Olivier Giroud szerezte a 34. percben, Wissam Ben Yedder a 81. percben, majd Matteo Guendouzi a 92. percben - már emberelőnyben - volt eredményes.

Az ugyancsak vb-résztvevő svájci válogatott Koszovót fogadta Zürichben, s hátrányból egyenlítve játszott 1-1-es döntetlent.

Eredmények:
Franciaország - Dél-afrikai Köztársaság 5-0 (2-0)
Anglia-Elefántcsontpart 3-0 (2-0)
Hollandia-Németország 1-1 (0-1)
Spanyolország-Izland 5-0 (2-0)
Belgium-Burkina Faso 3-0 (2-0)
Dánia-Szerbia 3-0 (1-0)
Svájc-Koszovó 1-1 (0-0)
Horvátország-Bulgária 2-1 (0-0)
Katar-Szlovénia 0-0

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!