A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
19:00KézilabdaMagyarország-Franciaország

Puskásékat idéző, ötven éve nem látott formában a Real Madrid

Real Madrid CF v RCD Mallorca - LaLiga Santander soccer Real Madrid CF RCD Mallorca La Liga Federico Valverde Federico Valverde central midfield La Liga Santander match Estadio Santiago Bernabeu first goal Uruguay sides September Horizontal SPORT FOOTBALL
Federico Valverde central midfield of Real Madrid and Uruguay celebrates after scoring his sides first goal during the La Liga Santander match between Real Madrid CF and RCD Mallorca at Estadio Santiago Bernabeu on September 11, 2022 in Madrid, Spain. (Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto) (Photo by Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Nyolc mérkőzésen nyolc győzelemmel kezdte a 2022-23-as szezont a Real Madrid labdarúgócsapata, amire az 1960-as évek óta nem volt példa. A Puskás Ferencék által beállított rekordhoz azonban még három sikerre van szüksége Carlo Ancelottiéknak.

Az Eintracht Frankfurt elleni Európai Szuperkupa-győzelemmel induló szezonját eddig öt bajnokin és két Bajnokok Ligája-mérkőzésen aratott siker követte a madridiaknak, akik így nyolc találkozó után is százszázalékos mérleggel állnak.

Ez nem példa nélküli a klub történetében, de több mint ötven évet kell visszamenni az időben, hogy hasonló számokat lássunk: az 1961-62-es és az 1968-69-es szezonban is 11 győzelemmel kezdte az idényt a Real. 1962-ben végül a Puskás Ferenc vezette csapat a bajnokságot és a kupát is megnyerte, a Bajnokcsapatok Európa-kupájában (BEK) pedig döntős volt; hét évvel később azonban csak a bajnoki trófea lett meg a fővárosiaknak.

Az utóbbi években többször is közel volt a mostanihoz hasonló nyolcas győzelmi sorozathoz a szezonkezdet során: 2009 őszén Manuel Pellegrini irányítása alatt hét, míg a 2016-17-es idény elején hat győzelmet tudott szerezni.

Ahhoz, hogy a jelenlegi széria folytatódjon, előbb vasárnap kell legyőzni a városi rivális Atleticót – amely májusban a Real eddigi utolsó vereségét okozta tétmérkőzésen – a Metropolitanóban, majd a válogatott szünet után az Osasuna elleni bajnokival és a Sahtar Donyeck elleni BL-mérkőzéssel állíthatná be a hatvanas évekből származó rekordot.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!