A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
19:00KézilabdaMagyarország-Franciaország

Óriási mennyiségű metamfetamint foglaltak le Brüsszelben

Vágólapra másolva!
Több mint fél tonna, az Egyesült Államokból származó metamfetamint foglaltak le Belgiumban. Az országban ez volt a valaha volt egyik legnagyobb drogfogás.
Vágólapra másolva!

Mintegy 545 kilogramm, az Egyesült Államokból származó metamfetamint foglaltak le a hatóságok a múlt héten Brüsszelben

 - közölte szerdán a szövetségi igazságügyi rendőrség, amiről az MTI számolt be. 

A brüsszeli rendőrség az antwerpeni szövetségi igazságügyi rendőrséggel, a vámhatósággal és a polgári védelemmel összehangolt akció során egy gyanús konténert talált, ami egy céghez tartott. Annak átvizsgálásakor a rendőrök egy több tonnás mágnesemelőt találtak, amibe körülbelül 545 kg metamfetamint rejtettek. 

Ez volt az egyik legnagyobb metamfetamin-fogás Belgiumban

- közölte a szövetségi rendőrség. Genkben és Brüsszelben két gyanúsítottat letartóztattak.

Vizsgálják a bizonyítékokat, továbbá a gyanúsítottak és a drogkereskedő hálózat közötti kapcsolatokat.

Nemrég 6,23 tonna kokaint találtak meg kutyák egy banánszállítmányban Ecuadorban. Több mint 900 kilogrammnyi, Nagy-Britanniába szánt kokaint foglaltak le az ecuadori hatóságok tavaly januárban is egy kikötői ellenőrzés során.

Az ecuadori rendőrség közel 8,8 tonna kokaint talált egy Belgiumba tartó banánszállítmányban tavaly februárban is. Fausto Salinas rendőrparancsnok szerint a kábítószer becsült értéke 330 millió dollár (117 milliárd forint). Tavaly több mint 200 tonna kábítószert foglaltak le az országban, nagyrészt Guayaquil kikötőjében.

Rekordmennyiségű, több milliárd euró értékű kokaint találtak a nyomozók Németországban júniusban.

Több mint kétszáz kilós kokainszállítmányt foglalt le a görög rendőrség Pireusz kikötővárosban is májusban. A kokaint rákok közé rejtették.

Áprilisban a nyugat-németországi Hildesheimben a rendőrség mintegy 190 kilogramm kokaint fedezett fel a város egyik áruházláncának szállított banános ládákba rejtve. A nyomozók szerint a banánszállítmány Kolumbiából érkezett, és április közepén Hamburgon keresztül vitték a településre. Egyelőre nem világos, hogy mely országból származnak a megtalált csomagok. 

A kokain rendszerint Dél-Amerikából Közép-Amerikát érintve, általában konténerekben jut el Antwerpen vagy Rotterdam kikötőin keresztül Európába. Összesen hét Lidl áruházba került a banános ládákban rejtett kokainból, amit a szupermarket dolgozói találtak meg árufeltöltéskor.

Ahogy az Origo is beszámolt róla elképesztő mennyiségű drogot foglaltak le egy tatai férfitól. Április közepén valaki egy kisfiú hátizsákjába rejtette a kábítószeres csomagot, ami több mint 160 millió forintot ért. Szintén áprilisban két rajtaütés is volt, több mint egy tonna kokaint foglaltak le Szenegálban és 608 kilogramm, többnyire folyékony állapotú kokaint foglaltak le Törökországban.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!