A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Doha nem áll készen a jövő héten kezdődő foci-vb-re

fbl Horizontal
Labourers work to build a structure in Doha on November 2, 2022, ahead of the Qatar 2022 FIFA World Cup football tournament. (Photo by Jewel SAMAD / AFP)
Vágólapra másolva!
Megállás nélkül dolgoznak a munkások, hogy Katar felkészüljön a jövő héten kezdődő labdarúgó világbajnokságra. A Daily Telegraph és a The Sun beszámolója szerint a szurkolói zónák még sehogy nem állnak, miközben a helyszínre készülő szurkolók már most a szállásköltségek miatt dühöngenek.

Egy friss jelentés szerint a szervezők hagyták elúszni a munkálatokat, így most szinte élet-halál harcot vívnak azért, hogy jövő hét végére minden készen álljon a startra. Mindez nem sokkal azután derült ki, hogy a FIFA korábbi elnöke, Joseph Blatter azt mondta, hiba volt Katarnak ítélni a 2022-es labdarúgó-világbajnokság rendezését.

Hatalmas erőkkel dolgoznak a munkások az építkezéseken Forrás: AFP/Jewel Samad

Közben a szurkolók a végletes árakkal bajlódnak: néhány szállodai luxuslakosztályért éjszakánként 23 ezer fontot, vagyis tízmillió forintot kell fizetni, miközben a skála másik végén 200 font/éjszaka (88 ezer forint) áron kínálnak konténerekben kialakított alvókabinokat.

Alvókabinok a szurkolói faluban Forrás: AFP/Kirill Kudryavtsev

Az angol lapokat kifejezetten érzékenyen érinti, hogy az ország válogatottjának szállásául szolgáló komplexum szinte romokban áll. A Sun azt írja, a munkások 35 fokos hőségben, munkavédelmi ruházatban dolgoznak, hogy befejezzék az angol válogatottnak épülő medencét.

Alig több mint egy héttel a megnyitó előtt még bőven van tennivaló Forrás: AFP/Kirill Kudryavtsev

Emellett a szurkolói zónák és az infrastruktúra egy részének kialakításával szinte pánikszerűen rohannak a szervezők, a munkások a muinkaterület mellett fekszenek le pihenni, a non-stop, éjjel-nappali műszakból, hogy időben befejezzék a 40 ezer drukker befogadására készült területet az Al Bidda Parkban. A stadionok és az újonnan kiépített metrórendszer ugyanakkor mind üzemképes, de az újonnan elhelyezett utcatáblákat még nem csomagolták ki a védőfóliából.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!