Vágólapra másolva!
Szombat este a magyar labdarúgó-válogatott 2-1-re legyőzte a görög csapatot barátságos mérkőzésen, ami egyben Dzsudzsák Balázs búcsúmeccse is volt a nemzeti együttestől. A találkozó után Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya nagyon boldog volt, hogy győzelemmel tudták búcsúztatni az immáron 109-szeres válogatott focistát, valamint elismerte, szerencséje is volt a nemzeti együttesnek. Dzsudzsák Balázs a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón azt mondta, szíve szerint befutott volna a pályára, amikor a győztes gól előtt szabadrúgáshoz jutott a válogatott a hosszabbításban.

"Ahogy eddig is, úgy ma is ösztönből, szívből cselekedtem, nem volt felépített tervem arra, hogyan fogok reagálni és hogyan fogok tudni az érzelmekkel megbírkózni. A himnuszt nehezebben viseltem. Örültem, hogy Marco Rossi megengedte nekem, hogy hamarabb csatlakozzak a csapathoz, így olyan impulzusokat kaptam a társaktól, ami nagy könnyebbséget jelentett és ezért nagy hálával tartozom. Magamhoz képest szerintem jól bírtam a meccsen, aztán amikor a szurkolók elkezdték a nevemet skandálni a lecserélésemkor, akkor elérzékenyültem" – fogalmazott Dzsudzsák.

A 35 éves focista szerint a 2007-es debütálása után megélt hideget-meleget, igazi érzelmi hullámvasút volt az elmúlt 15 év, de elmondása szerint semmit sem bánt meg.

Így búcsúzott a szurkolóktól Dzsudzsák Balázs a lefújást követően Fotó: Csudai Sándor - Origo

"Hétfőn valószínűleg nagyon másnapos leszek, pedig aki ismer, az tudja, hogy nem igazán szoktam inni. Már az a feles után is, amit a szurkolók adtak nekem, kértem, hogy fogjanak meg"

"Az, hogy a csapat nyert az mindent visszaadott, megtettem mindent a pályán, és a csapat is maximálisan hozta, amit kértem. A mester nagyon jól cserélt, persze Szobival (Szoboszlai Dominik) nagyon szerettünk volna berohanni, mondtam is a padon, hogy kő-papír-ollóban eldöntjük egymás között ki rúgja, maximum eltiltottak volna, ha bemegyek, de úgyis ez volt az utolsó meccsem" – viccelődött a rekorder.

– mondta Dzsudzsák, majd kitért a válogatott jövőjére is.

"Nagyon jó úton van és nagyon jó kézben van a válogatott, ezt most a héten volt szerencsém megtapasztalni. Örülök, hogy ilyen szájízzel tudtam búcsúzni, és hogy a fentiek ezt így írták meg, hogy az utolsó pillanatban tudtunk nyerni. Sok szerencsét kívánok a csapatnak a jövőre" – köszönt el Dzsudzsák Balázs a válogatottól.

Így búcsúzott a szurkolóktól Dzsudzsák Balázs a lefújást követően Fotó: Csudai Sándor - Origo

Marco Rossi szövetségi kapitány elsősorban annak örült, hogy Dzsudzsák Balázs győztes mérkőzésen tudott elbúcsúzni a válogatottól.

"Nagyon örülök, hogy így tudott búcsúzni.

Hadd emlékeztessem azokat, akik olyan hülyeségeket mondtak, hogy ajándékba kapta a válogatottbeli utolsó meccsét: ezt a találkozót nem ajándékba kapta. Amit a pályafutása során a magyar válogatottért letett az asztalra, azért kiérdemelte a tiszteletet tőlem.

Senki nem gyakorolt rám nyomást, hogy behívjam. Higgyék el. Én csak azt adtam neki, amit megérdemelt" - kezdte a szövetségi kapitány.

"A görögök egyenlítésnél csalódott voltam, mert el lehetett volna kerülni a büntetőt. Szerencsére a cserével belenyúltam a tutiba. Szerettem volna lehetőséget adni Kalmárnak, aztán amikor jött a lehetőség, akkor arra gondoltam, hogy pont most cseréltem le a Szoboszlait, de amúgy Kalmár is nagyszerűen rúgja a szabadrúgásokat a DAC-ban is, és gyakorlatilag első labdaéritésből győztesgólt szerzett. Remélem, ezt a kis szerencsét, amiben részünk volt, megtudjuk tartani az Eb-selejtezőkre" - fogalmazott Rossi.

Óriási ováció közepette búcsúzott a válogatottól Dzsudzsák Balázs Fotó: Csudai Sándor - Origo

A szövetségi kapitány a 2022-es év csúcspontjaként az angolok felett Wolverhamptonban aratott 4-0-s győzelmet említette, mert szerinte az a meccs a nemzeti együttes történetében is az egyik legfényesebb győzelem, amellyel sikerült történelmet írni.

A márciusban rajtoló Európa-bajnoki selejtezőre tekintve azt emelte ki, hogy a magyar válogatott idei eredményeivel olyan rangot vívott ki magának az európai futballban, hogy az ellenfelek 110 százalékot igyekeznek nyújtani, éppen ezért a kvalifikáció nyitányán kifejezetten nehéznek ígérkezik Bulgária legyőzése még hazai pályán is.

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!