Nyáron nem sikerült, most mégis leigazolhatja a Fradi a kameruni botrányhőst

SOCCER, FOOT, FOOTBALL, VOETBAL, FIRST DIVISION, D1, EERSTE KLAS Horizontal
Didier Lamkel Zé (jobbra) a Kortrijk mezében
Vágólapra másolva!
Mnden bizonnyal új játékosa lesz a télen a Ferencvárosnak a kameruni Didier Lamkel Zé személyében, annak ellenére, hogy a focista nyáron is klubot váltott.

Lamkel Zé nyáron 500 ezer euróért igazolt a Royal Antwerptől a Kortrijk csapatához, de elmondása szerint abban egyezett meg a klubvezetőkkel, hogy egy előrelépést jelentő átigazolás esetében nem állnak az útjába.

„A képességeim alapján többre vagyok hivatva a Kortrijknél, és volt egy megállapodásom az ideigazolásomkor a klub vezérigazgatójával, Matthias Leterme-mel. Új kihívásra van szükségem, hogy új szintre lépjek, és újraindíthassam a pályafutásomat, és ezt az ajánlatot nem tudom visszautasítani. A Ferencváros nagyszerű klub, amely minden évben a Bajnokok Ligájában vagy az Európa-ligában játszik. A magyar vezetők figyelemmel követték a pályafutásomat, és már korábban is le akartak igazolni, akkor, amikor még az Antwerpenben játszottam. Kilencven százalékos biztonsággal kijelenthetem, hogy januárban Magyarországra igazolok" - idézi a Nemzeti Sport a belga rtbf.be beszámolóját.

Didier Lamkel Zé (jobbra) a Kortrijk mezében Forrás: Belga via AFP/David Catry

A 26 éves kameruni támadó korábban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a Royal Antwerp edzésén a legnagyobb rivális, az Anderlecht mezében jelent meg, ezzel is mutatva, mennyire el akar igazolni. Fél évvel később a DAC-hoz került, majd Oroszországban és a Metzben is szerepelt, míg nyáron elvitte a Kotrijk.

A Nemzeti Sport emlékeztet, hogy a futballista augusztus 2-án már Budapestről jelentkezett be az Instagram-oldalán, de vissza kellett térnie Belgiumba a Royal Antwerphez. A tárgyalások azért szakadhattak meg, mert az Omonia Nicosia panaszt tett a FIFA-nál a játékos ellen – a ciprusiak azt nehezményezték, hogy a csatár állítólag már előszerződést kötött velük, ám az utolsó pillanatban mégis elutazott Budapestre, amit nem tehetett volna meg.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!