Hajszálon múlt a Liverpool korábbi sztárjának az élete

ay Spearing
Real Madrid's Dutch midfielder Rafael van der Vaart (L) vies with Liverpool's English midfielder Jay Spearing during their UEFA Champions League second round, second leg football match Liverpool v Real Madrid at Anfield, Liverpool, north-west England, on March 10, 2009. AFP PHOTO/ PAUL ELLIS (Photo by PAUL ELLIS / AFP)
Vágólapra másolva!
Szombaton kórházba került a Premier League-ben szereplő Liverpool futballcsapatának korábbi játékosa, Jay Spearing, akinél egy ritka betegséget diagnosztizáltak az orvosok.

A 34 éves korábbi focista, aki jelenleg a klub U18-as csapatának edzőjeként dolgozik (de regisztrálva van, mint az U21-es csapat egyik túlkoros játékosa) szombaton került kórházba, ahol a vérvétel során elvégzett teszt kimutatta, hogy nem sok híja volt, hogy olyan válságos állapotba kerüljön, amibe akár bele is halhatott volna.

Spearingnél ugyanis a mellékvese rendellenességet okozó, meglehetősen ritka Addison-kór lépett fel, ami azonnali orvosi beavatkozást igényel. A BBC cikke szerint az Egyesült Királyságban évente 300 esetet regisztrálnak, és betegség jól kezelhető, és néhány szabály betartásával hétköznapi, aktív életet élhetnek a betegek.

"Ne vegyétek félvállról a testetek jelzéseit, mindegy milyen aprók, azonnal vizsgáltassátok ki magatokat" - írta a korábbi Pool-játékos a közösségi oldalán. Hozzátette, egy pillanatra megijedt, de most már látja, hogy mivel van dolga, és nem fogja hagyni, hogy a betegség irányítsa az életét.

Jay Spearing 2008 és 2013 között volt a Liverpool játékosa, ez idő alatt 55 tétmérkőzésen lépett pályára a klub színeiben. Legjobb éveit az akkor még PL-szereplő Bolton Wanderers csapatában töltötte, ahol előbb másfél kölcsönben töltött idény után négy szezont húzott le, és végül 173 meccsen viselte a fehér mezt, amelyben tíz gólt szerzett.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!