Vágólapra másolva!
A Manchester United téli szerzeményének, Wout Weghorstnak a teljesítményével nincs megelégedve a csapat vezetőedzője Erik Ten Hag, ugyanis a holland csatár már hét meccsen játszott, de még csak egy gólt lőtt.

A közel 2 méter magas támadót a novemberben kirúgott Cristiano Ronaldo pótlására hozták Manchesterbe, de eddig még nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A Besiktastól kölcsönben megszerzett holland válogatott csatár már 7 mérkőzésen játszott, és az eddig pályán töltött 498 perce alatt mindössze egyetlen gólt lőtt a Ligakupában a Nottingham Forest ellen.

A 30 éves futballista kezdőként kapott lehetőséget a Leeds United elleni szerdai bajnokin, azonban Erik Ten Hag egyáltalán nem volt elégedett a teljesítményével,

és az 59. percben behozta a helyére Jadon Sanchót, aki nem sokkal később gólt is szerzett.

Gyenge játéka miatt nagy rá az esély, hogy Weghorst a hétvégi Premier League-meccsen (amelyet szintén a Leeds ellen játszik az MU, ám ezúttal idegenben) nem kerül be a kezdőbe, és az is előfordulhat, hogy csereként sem számít majd rá az edzője.

Wout Weghorst egyelőre nem váltotta meg a világot a Manchester Unitedben Forrás: AFP/Oli Scarff

Weghorst korábban már játszott Angliában, de akkor sem váltotta meg a világot: a Burnley együttesében 20 PL-mérkőzésen csupán 2 gólt lőtt,

majd a másodosztályba kieső együttes tavaly nyáron kölcsönadta a török Besiktasnak, most pedig a Manchester Unitednek.

A holland csatárt az ötszörös aranylabdás Ronaldo helyére szerződtették, a portugál ebben az idényben 16 meccsen három gólt lőtt és két gólpasszt adott, majd botrányos novemberi interjúja miatt távoznia kellett és a szaúdi al-Nasszr csapatához igazolt, ahol kezd formába lendülni. Weghorst egyelőre Ronaldo ebben az évadban nyújtott manchesteri teljesítményét is alulmúlja, és erőteljes javulásra lesz szüksége, ha szeretne rendszeresen játszani.

Forrás

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!