Vágólapra másolva!
A katalán Sport.es értesülése szerint az FC Barcelona vezetősége "életképességi tervet dolgozott ki" a hétszeres aranylabdás Lionel Messi visszaszerzésének lehetősége miatt.

A katalán lap azt írja, hogy a Barca vezetői a jövő héten találkoznak a La Liga vezetőivel, hogy felmérjék, lehetséges-e Lionel Messi szerződtetése és a következő szezonban való szerepeltetése. Ez egy kulcsfontosságú lépés lehet az argentin sztár visszatéréséért folytatott harcban, és szükséges ahhoz, hogy egyáltalán elkezdhessék vele az érdemi tárgyalást.

A Barcelona Mateu Alemany sportigazgató vezetésével egy "életképességi tervet" dolgozott ki a La Liga által a következő szezonra meghatározott fizetési limit csökkentésére. A a katalán klub gőzerővel dolgozik a kiadások csökkentésén, a tervezett intézkedések között szerepel a játékosok fizetésének további csökkentése és néhány játékos eladása is. A Barcelonánál most arra várnak, hogy a La Liga zöld utat adjon a már egy ideje tartó tárgyalásoknak.

Messi nem érzi jól magát Párizsban, nagyon várják vissza Barcelonába Forrás: Anadolu Agency via AFP/2023 /Mustafa Yalcin

A Barcelona abban bízik, hogy Messi visszaszerzése nem csak a klub érdekel, hanem a spanyol bajnokságé is, amely így ismét magáénak tudhatná a világ legjobb játékosát, annak minden velejárójával együtt.

A Barcánál a Negreira-ügy miatt a La Liga elnökével, Javier Tebasszal kialakult feszültségek ellenére is van némi optimizmus.

A katalán klubnak most meg kell várnia a La Liga reakcióját, és persze azt is, hogy Messi milyen döntést hoz a jövőjével kapcsolatban. Az argentin támadó egyelőre megszakította a tárgyalásokat a PSG-vel való szerződéshosszabbításáról, és úgy tűnik, hogy távozni fog a párizsi csapattól.

Rafa Yuste, a Barcelona alelnöke már elismerte, hogy felvették a kapcsolatot Messi képviselőivel, és bíznak abban, hogy vissza tudják csábítani a világsztárt, akit a napokban Szaúd-Arábiából is kapott egy 400 millió eurós ajánlatot.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!