Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójában a Ferencváros 3-2-re legyőzte az Újpestet a Szusza Ferenc Stadionban, ezzel a bajnoki címvédő sorozatban a 13. derbijét nyerte meg az NB I-ben. A találkozó legjobbja a bosnyák Amer Gojak volt, aki duplázni tudott a lila-fehérek ellen, a hős viszont a csodacsere Lisztes Krisztián volt, aki az ötödik NB I-es meccsén már a negyedik gólját lőtte a kispadról beszállva.

A Fradi győztes gólját Lisztes Krisztián szerezte, aki ezzel öt bajnokin négy gólnál és egy gólpassznál jár az OTP Bank Ligában. A lefújás után 17 éves tehetség boldogan nyilatkozott a Fradi Médiának, ízlelgetve a tényt, hogy immáron az Újpest kapuját is bevette, édesapja után 11 évvel.

Lisztes Krisztián a Fradi csodacseréje Forrás: MTI/Illyés Tibor

"Nehéz beszélni. Nyilván a legfontosabb gólom volt eddig a meccsek során. Nagyon boldog vagyok és remélem, hogy folytatódik ez a sorozat. Nyilván, egy Újpest ellen fenomenális érzés gólt rúgni, úgyhogy tényleg nagyon boldog vagy, nem tudok mást mondani" – kezdte Lisztes, aki édesapja után több mint 11 évvel lőtt gólt az Újpest ellen.

Amikor Lisztes Gyirmóton bemutatkozott az NB I-ben, a Fradi tábor már akkor skandálta a „Lisztes Krisztián sá-lá-lá-lá-lá" rigmust, de az akkor még inkább a legendás édesapjának szólt. Azonban ha továbbra is így folytatja a játékot, akkor egyértelműen a 18 éves tehetségnek szól majd a dal.

„Reméljük, hogy minél hamarabb ez száz százalékban nekem fog szólni, és reméljük, hogy folytatódni fog a sorozat is.

– tette hozzá Lisztes, akiről a Fradi edzője, Sztanyiszlav Csercseszov azt mondta, hogy a jövőben nemcsak Ferencvárosban lehet kezdő, hanem a válogatottban is.

Mindent egy helyen az Eb-ről