Vágólapra másolva!
A magyar bajnok Ferencváros labdarúgócsapata a hivatalos oldalán jelentette be, hogy a klubhoz csatlakozott Pierluigi Brivio, akinek az érkezésével teljes lesz Dejan Sztankovics szakmai stábja.

A szeptemberben felállított szakmai stáb ötödik, egyben legutolsó új tagja, Pierluigi Brivio az eddig is nálunk szolgáló Balogh Tamással együtt kapusaink felkészítéséért lesz felelős.

Az 54 éves olasz tréner korábban műtéten esett át, ezért az Újpest elleni derbit megelőzően érkezett meg csak a magyar fővárosba.

„Nagyon jól érzem magam Budapesten, bár a következő időszakban még igyekszem jobban felfedezni. Az eddig látottak alapján szép város, ahol azt tapasztaltam, hogy kedvesek az emberek.

– idézte a fradi.hu Pierluigi Briviót, akinek az első meccsélménye az október 29-én 3-0-ra megnyert bajnoki derbi volt a Groupama Arénában. – A derbi fantasztikus atmoszférában, telt ház előtt zajlott, a szurkolók végig a csapat mögött álltak. Végig éreztük az általuk generált erőt a stadionban, az egy remek nap volt."

Dejan Sztankovics stábja Pierluigi Brivióval lett teljes a Fradi élén Forrás: fradi.hu

Pierluigi Brivio eddigi pályafutása

A Ferencváros honlapja szerint Brivio az Atalanta utánpótlásában nevelkedett, 1989-től azonban már a bergamói együttes felnőttcsapatában szerepelt. Játékospályafutása során az Atalantán kívül játszott még többek között a Venezia, a Vicenza, a Genoa és a Napoli színeiben is.

Miután 2010-ben felhagyott az aktív játékkal, azonnal megkezdte kapusedzői karrierjét a Pergocrema együttesénél, annál a klubnál, ahonnan visszavonult.

Később volt többek között a Monza és az Inter U19-es csapatának trénere is. Dejan Sztankoviccsal 2020 és 2022 között a Crvena zvezdánál, majd a 2022-2023-as idényben a Sampdoriánál dolgozott együtt.

A Ferencvárosnál főként Dibusz Dénes, Varga Ádám, valamint Szécsi Gergő felkészítése lesz Brivio feladata.
„Dibusz Dénes nemcsak a Ferencváros, hanem a magyar válogatott kapusa is, egyértelműen top szintet képvisel. Láthattuk azonban, hogy amennyiben a helyzet ezt megkívánja, Varga Ádám is képes nagyon jól helyettesíteni őt. Szécsi Gergő minden edzésre készen áll, remek srácot ismertem meg az ő személyében is. Boldog vagyok, hogy velük, valamint Balogh Tamás kapusedzővel dolgozhatok.

– mondta Brivio.

Dejan Sztankovics véleménye Pierluigi Brivióról

A legújabb stábtag megérkezése után Dejan Sztankovics kijelentette: teljes az edzői gárda a csapat élén.
„Gigi az én emberem! Ő egy műtétet követően csak október végén tudott csatlakozni hozzánk, de boldog vagyok, hogy Tonóval [Balogh Tamás kapusedző] együtt dolgoznak majd a jövőben.

Egy hihetetlenül professzionális srác, aki remek ember is egyben. Vele kiegészült a stábunk, mostantól közösen küzdünk a Ferencváros sikereiért" – idézte a fradi.hu a szerb vezetőedzőt.

Mindent egy helyen az Eb-ről