Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia
Vágólapra másolva!
Egészen hihetetlen botrány robbant ki Argentínában, ahol kiderült, hogy embertelen módon bánnak a női labdarúgó-válogatott tagjaival. A most kiderült eset miatt hárman azonnal távoztak a nemzeti csapattól.

Lorena Benítez, Julieta Cruz és Laurina Oliveros. Ők azok, akik most bejelentették, hogy nem vesznek részt a Costa Rica elleni barátságos meccsen, amelyet pénteken rendeznek meg. Valamennyien kemény hangú üzenetet tettek közzé a közösségi oldalaikon.

Lorena Benítez így írt: "Személyes döntés ez, mert már nem lehet elviselni azt, ami a csapattal történik. 

A szövetség a múlt héten kedden és szerdán sem reggelit, sem ebédet nem biztosított a számunkra. A vezetés azt mondta, nincs pénz az ételre. Ebben a két napban összesen egy sajtos szendvicset és egy banánt adtak nekünk délután. 

Majd voltak olyan játékosok, akik tömegközlekedéssel mentek haza, hogy legalább otthon egyenek valamit. "Az argentin válogatott mezét viselni a legszebb dolog a világon, de eljön az a pont, amikor az igazságtalanságok miatt belefáradunk a harcba, elegünk van abból, hogy a panaszainkat nem hallgatják meg és ami még ennél is rosszabb, hogy megaláznak bennünket.

Lorena Benítez, az egyik lázadó
Fotó: AFP 

"Sok olyan dolog történt már velünk az évek során, amely borzalmas volt, mégis, mindg nyeltünk egyet és fociztunk tovább, mert imádunk a válogatottban játszani. 

Korábban több társam már azért mondta le a válogatottságot, mert nem bírta elviselni azt, ami itt történik.

A 2019-es franciaországi női labdarúgó-világbajnokság után a női nemzeti csapat tagjainak többsége panaszkodott, hogy a szövestségi kapitány, Carlos Borrello folyamatosan megalázta a játékosokat, majd a vb-n szereplő focisták nagy többségét nem nevezték be a soron következő Pánamerikai Játékokra, köztük Estefanía Banini akkori csapatkapitányt sem .

 

Mindent egy helyen az Eb-ről