A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Távozik posztjáról Thiago Motta, a Serie A-ban szereplő Bologna vezetőedzője. Az olasz klubbal történelmi sikert elérő szakember a Juventustól kirúgott Massimiliano Allegri utódja lehet.

Thiago Motta lehet a Juventus következő edzője

A klub csütörtökön hivatalos közleményt adott ki, amelyből kiderül, hogy a 41 éves szakember nem hosszabbítja meg lejáró szerződését Bolognában. A brazil születésű edző két évig irányította az együttest, amellyel a Serie A zárófordulója előtt a harmadik helyen áll, és ezzel már biztosan történelmet ír, ugyanis a csapat a következő kiírásban a Bajnokok Ligájában szerepelhet. Thiago Motta sajtóhírek szerint hamarosan aláír a Juventushoz, ahol a menesztett Massimiliano Allegri utódja lesz - írja az MTI.

A torinói sztárcsapat hiába győzte le az Olasz Kupa-döntőjében a nem sokkal később Európa-liga-győzelemig jutó Atalantát, a klub vezetősége úgy döntött, a szezon végén meneszti Allegrit. 

Az 56 éves edző a kupadöntő utolsó perceiben óriási botrányt okozott, amikor magából kivetkőzve őrjöngött a negyedik számú játékvezetőnél.

Allegri az öltönyét levéve kiabált a tartalék bíróval, majd miután a mérkőzést vezető Fabio Maresca kiállította, az ünneplés alatt visszatért a pályára, és előbb a nyakkendőjét vette le, majd az ingét kigombolva tombolt, mindeközben pedig kritikával illette a Juventus igazgatóit.

Allegri előbb 2014 és 2019 között 271, majd 2021 óta 149 mérkőzésen irányította a Juventust, amellyel a bajnoki címet és az Olasz Kupát is ötször hódította el, emellett 2015-ben és 2017-ben is Bajnokok Ligája-döntőig jutott a csapattal.

A 37. fordulóban a Juventus éppen a Bologna otthonában lépett pályára, amely negyedórával a meccs vége előtt 3-0-s előnyben volt, azonban a torinói együttes innen nyolc perc leforgása alatt egyenlített. A Serie A utolsó fordulójában a Juventus a Monzát fogadja, a Bologna pedig a Genoa otthonába látogat. A két csapat egyaránt 68 ponttal áll, jelenleg a Bologna a harmadik, a Juventus pedig a negyedik helyen áll a tabellán. 

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!