Vágólapra másolva!
A Manchester United korábbi focistája, a ma már szakértőként dolgozó Roy Keane bíróságra kénytelen járni, miután még szeptemberben tettlegességig fajult a vitája egy Arsenal-szurkolóval.

A szurkolót, a 43 éves Scott Law-t felmentette a bíróság, ugyanis az ipari kamerák felvételein csak az látszik, hogy Keane belekönyököl a szurkolóba, korábban pedig azt állították, hogy előbb Law fejelte meg a korábbi ír focistát.

Keane szeptemberben a Sky Sports szakértőjeként dolgozott az Emirates stadionban, ahol az Arsenal 3-1-re nyert a Manchester United ellen. Keane azzal védekezett a bíróságon, hogy a mozdulata csak arra irányult, hogy megállítsa Law-t, aki el akart menekülni a felelősségre vonás alól. Keane elmondása szerint csak meg akarta ragadni az illetőt, amiből azért lett ilyen furcsa mozdulat, mert csomag volt a kezében.

Law elmondása szerint ő csak heccelte Keane-t, aki elől el akart menekülni, miután meglátta, hiszen a pályán is úgy ismerte meg, mint aki agresszív. A szurkoló állítólag a United veresée közben hecelte a szakértőt, aki "kint" akarta lerendezni vele a dolgokat. Keane szerint a drukker mellbe fejelte őt, ezért is akarta megállítani, amiből következett a szerencsétlen mozdulat.

Az ír játékos a pályán tipikusan az a karakter volt, akit a saját csapata szurkolói imádtak – az ellenfelek többnyire gyűlölték –, mert folyamatosan felszántotta a pályát, bátran belement a párharcokba és persze a bunyóktól sem riadt vissza.

Roy Keane neve egybeforrt a Manchester Uniteddal
Fotó: AFP/Adrian Dennis

Roy Keane közel 13 évet töltött a Manchester Unitedban, hét bajnoki címet, négy FA-kupát, négy angol Szuperkupát és egy Bajnokok Ligáját nyert a Vörös Ördögökkel. A korábbi ír középpályás a szurkolók szemében egy igazi régi-iskolás, maszkulin férfimintaképet testesített meg. Játékosként azonban pont ez lett a veszte, mert amikor elkezdett öregedni, lassulni és a tudása és kopni kezdett, akkor azzal próbált meg kompenzálni, hogy ráerősített a vezérbika szerepre és átesett a ló túloldalára. 

Roy Keane tévés szerepléseiről hosszabban írtunk ebben a cikkben, amiből kiderül, nem mindig áll a helyzet magaslatán.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről