Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia
Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-válogatott ugyan két meccs után 4 ponttal vezeti az Európa-bajnokság C csoportját, mégis hatalmas az aggodalom Angliában a csapat borzalmas játéka miatt. A dánok elleni 1-1-es döntetlen után Harry Kane is tanácstalan nyilatkozatot adott, ami tovább fokozza Gareth Southgate együttesének egyre nagyobb problémáit.

Az angol válogatott Jude Bellingham fejesgóljával a foci-Eb egyik, ha nem a leggyengébb meccsén 1-0-ra nyert Szerbia ellen, majd Gareth Southgate csapata a második fordulóban 1-1-es döntetlent ért el Dániával szemben. A 4 pont és a borítékolható továbbjutás ellenére Harry Kane-ék mindkét mérkőzésen felejthető teljesítményt nyújtottak, az angol sajtó szétszedte az együttest és már most a szövetségi kapitány fejét követelik.

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 2: Group C Denmark v England
Az angolok ugyan továbbjutásra állnak, de a teljesítményük miatt rengeteg kritikát kaptak már
Fotó: AFP

Harry Kane elképesztő nyilatkozata után nagy az aggodalom

A Bayern München sztárja a dánok elleni mérkőzést követően nyilatkozott a sajtónak, de a szavai csalódottságot és hatalmas tanácstalanságot tükröztek, ami nem túl hízelgő az előző Eb-n döntőig jutó Anglia számára. 

Általában jól kezdjük a meccseket, de amikor az ellenfelek mélyebben védekeznek, akkor nem igazán tudjuk, hogyan kellene nyomást gyakorolnunk rájuk. Labdával és labda nélkül is szenvedünk. 

Mindenki egy kicsit a saját szintje alatt teljesít, de lépésről lépésre kell előre haladnunk" - mondta Kane.

Euro 2024: Serbia - England
Harry Kane szerint nem tudják, hogyan  törjék fel az ellenfelek védelmét
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP (Photo by BERND THISSEN / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

Az angol válogatott gólrekorderének szavai nem maradtak kommentár nélkül, a legendás Gary Lineker szerint ezek a gondolatok Gareth Southgate-től származnak. 

Ezek a szövetségi kapitány szavai, de mégis neki kellene megtalálnia a megfelelő taktikát, hiszen a játékosok erre nem képesek maguktól. 

Utálom ezt mondani, de ezek szerint meg van áldva Southgate ezekkel a játékosokkal. És Harry Kane ilyeneket mond egy interjúban? Még mindig felfoghatatlan, hogyan fordulhat ez elő  - mondta egy podcast-műsorban az egykori klasszis csatár. 

Az angolok a csoportkör utolsó fordulójában Szlovénia ellen lépnek pályára június 25-én, Kölnben. 

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről