Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia
Vágólapra másolva!
A labdarúgó Európa-bajnokságon szereplő angol válogatott hiába vezeti veretlenül a csoportját kér forduló után, a mutatott játék miatt rengeteg kritika éri Gareth Southgate csapatát. Ezúttal a Manchester United ír legendája, Roy Keane bírálta az angolokat.

Az előző Eb-n ezüstérmes Anglia a várakozásokon alul teljesít eddig, annak ellenére, hogy két meccs után még veretlenül áll a C csoport élén. A szerbek elleni 1-0-s siker és a dánok elleni 1-1-es döntetlent követően sokan már a vészharangot kongatják a szigetországban, és sokan nincsenek megelégedve Gareth Southgate munkájával.

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 2: Group C Denmark v England
Southgate és Alexander-Arnold is kemény kritikát kapott a Manchester United legendájától
Fotó: AFP

A Manchester United legendája, a manapság szakértőként tevékenykedő Roy Keane ezúttal sem finomkodott és éles kritikát fogalmazott meg az angolok taktikájáról, de a dánok elleni teljesítménye miatt kemény kritikát Szoboszlai Dominik liverpooli csapattársa, Trent Alexander-Arnold is. Az eredetileg jobbhátvéd, de az angol válogatottban a középpályán szereplő játékost a dánok ellen a második félidő elején lecserélték - akárcsak a szerbek ellen Conor Gallagher állt be a helyére.

"Amikor a két meccsen is lecserélnek, az nem túl jó jel. Azt hiszem, vele kapcsolatban mindig nagy a rizikó, mert nem játszik rendszeresen a klubjában. Tudom, hogy az emberek azt mondják, hogy a Liverpoolban hajt, de teljesen más egy poszton néha besegíteni, vagy kezdőként ott játszani egy teljes meccset. 

Én játszottam a középpályán, tudom, hogy fizikálisan mennyire nehéz ezen a poszton teljesíteni. Szerintem túl nagy feladat volt ez a számára, szemmel láthatóan nem állta meg a helyét"

 – mondta Keane az ITV-n.

A szókimondó stílusáról híres korábbi középpályás azt tanácsolta Gareth Southgate-nek, hogy hagyjon fel a kísérletezéssel, mert Szlovénia ellen akár súlyos következményei is lehetnek.

"Két találkozón is rosszul játszott, de ez nemcsak rajta múlt. Valószínűleg Gareth Southgate hibája mindez, ugyanis rendkívül kockázatos egy hátvédet a középpálya közepére tenni. Ne feledjük, hogy eddig nem a franciák vagy a spanyolok ellen fociztak, hanem két olyan együttessel szemben, akik ellen azt gondolná az ember, hogy Anglia képes dominálni" – fogalmazott a korábbi 67-szeres ír válogatott futballista.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Kapcsolódó cikkek:

Mindent egy helyen az Eb-ről