Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia
Vágólapra másolva!
A németországi Európa-bajnokság csoportkörében az A csoport utolsó meccsén Magyarország és Skócia csapatkapitánya is Liverpool-focista volt, ugyanis egyik oldalon Szoboszlai Dominik, a másik oldalon Andy Robertson viselte a csapatkapitányi karszalagot.

A Vörösök közösségi oldala meg is ünnepelte a különleges pillanatot, Szoboszlai Dominik pedig leginkább azzal nyűgözte le a liverpooliakat, ahogy Varga Barnabás sérülése után viselkedett - írja a Magyar Nemzet.

Szoboszlai Dominik és Andy Robertson idény közben közösen küzdenek a Liverpool sikeréért, de most külön-külön volt ugyanaz a céljuk: nyerni és esélyt kapni a továbbjutásra. Csoboth Kevin 100. percben lőtt gólja után erre a magyaroknak maradt esélye. A Liverpool már a mérkőzés elején bejelentkezett a különleges címercseréről, az Európa-bajnokság csoportkörében ez volt az egyetlen meccs, amikor két klubtárs volt a két szemben álló válogatott csapatkapitánya.

A Liverpool szurkolóinak többsége mindkét játékost dicsérte, bár akadtak néhányan, akik szívesen láttak volna egy skót büntetőt a meccsen, s volt, aki annak örült, hogy Robertson már biztosan nem sérül meg az Eb-n. Amit azonban a legtöbben kiemeltek, az nem Szoboszlai Dominik vagy Andy Robertson játéka volt, és még csak nem is az, ahogy Szoboszlai a meccs után az ünneplés közepette is szánt időt arra, hogy egy vigasztaló ölelést adjon klubtársának.

Andy Robertson lett az első Liverpool-játékos, aki távozik az Eb-ről:


 

Nézzétek meg, mit csinált, amikor a társa a földön volt. Igazi kapitány


– írta az egyik szurkoló, Varga Barnabás ijesztő sérülésére utalva.

Kiemelik azt is, ahogy Szoboszlai a lefújás után Varga Barnabás mezével ünnepelt, s azt is, ahogyan a személyzet lassúsága miatt maga futott be Vargához a hordággyal.

Euro 2024: Scotland - Hungary
Szoboszai Dominik maga rohant a hordágyért, amikor látta, hogy a személyzet nem ura a helyzetnek
Fotó: MARIJAN MURAT / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

 

 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről