Élő közvetítés
Anglia
ÉLŐ
Szlovákia
Vágólapra másolva!
Az UEFA hivatalosan ugyan nem hozta nyilvánosságra, de a spanyol Revelo kiderítette, hogy minimum három játékvezető munkájára nem számít a továbbiakban az UEFA az Európa-bajnokságon és a háromból kettő magyar meccsen is dolgozott.

Azt már korábban megírtuk, hogy az Argentínából „kikölcsönzött” Facundo Tello, aki a skót-agyar csoportmeccset vezette, nem kap több feladatot az Európa-bajnokságon, de az is kiderült, hogy a meccsen videobíróként ténykedett Alejandro Hernández Hernández sem kap több feladatot a tornán.

A meccsen több érdekes ítélet is született, végül a Varga Barnabás sérülése miatti ápolás következtében elrendelt 10 perces hosszabbítás végén a csereként beállt Csoboth Kevin góljával 1-0-ra nyertünk, de az utolsó csoportmeccseken kiderült, hogy ez sem lett elég végül a továbbjutáshoz. A skótok elleni meccs után az ellenfél szövetségi kapitánya, Steve Clarke egy elmaradt 11-est kér számon a mecset vezető argentin bírón, akit alapos kritikával illetett.

SC Freiburg - West Ham United
Alejandro Hernández Hernández nem kap több feladatot az Európa-bajnokságon
Fotó: Harry Langer / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

„Valaki magyarázza el nekem, miért nem ítéltek büntetőt, másként úgy gondolom, valami nincs rendben. Nem értem, a VAR hogyan nézhette ezt meg, majd mondhatta rá, hogy nem volt szabálytalanság" - panaszkodott Steve Clarke, mert csapata nem kapott 11-est a 79. percben, amikor Stuart Armstrong elesett Willi Orbán mellett.

A magyar csapatot is sújtotta a játékvezetők ténykedése, ugyanis még az első félidőben az ellenfél tizenhatosán belül könyökkel ütötték le Botka Endrét, majd emlékezhetünk a második félidőből arra a jelenetre, amikor Angus Gunn kapus tarolta le Varga Barnabást, aki súlyosan megsérült.

A spanyol videobíró mindkét jelenetet visszanézte, de helyben hagyta a pályán született döntéseket, azaz nem hozott ítéletet egyik esetben sem, de az UEFA utólagos reakciója sokat sejtető, a hazájában meccseket is vezető Alejandro Hernández Hernández nem kap több feladatot az Eb-n.

Nem kap több Európa-bajnoki meccset Jesús Gil Manzano sem, aki az osztrák-francia meccset vezette, ahol a világbajok Kylian Mbappé orra tört el.  

 

Mindent egy helyen az Eb-ről