Élő közvetítés
Anglia
ÉLŐ
Szlovákia
Vágólapra másolva!
A Szerencsejáték Zrt. pénteken egy szűkkörű sajtóeseményt szervezett a média képviselői részére, amelynek témája a németországi labdarúgó Európa-bajnokság volt. A háttérbeszélgetés során szó esett a magyar válogatott meccseinek fogadási eredményeiről, a sportfogadás jelenlegi hazai és nemzetközi helyzetéről, érintve a trendeket, szokásokat és érdekességeket.

A németországi labdarúgó Európa-bajnokság körül óriási az érdeklődés Magyarországon, amely természetesen annak is köszönhető, hogy a magyar válogatott magabiztosan kijutott a kontinenstornára. Szoboszlai Dominikék miatt a sportfogadók is rendkívül aktívak voltak, a Szerencsejáték Zrt. Odds Központ vezetője, Horváth Zoltán nem mindennapi eredményekről számolt be a pénteki sajtóeseményen.

Skócia - Magyarország, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2024, Euro2024, labdarúgás, csoportkör, A csoport, MHPArena, Stuttgart, euro2024magyarok, 2024.06.23. Szoboszlai
A magyar válogatott Eb-szereplése miatt rendkívül aktívak voltak a sportfogadók
Fotó: Mirkó István - Magyar Nemzet

Eb-lázban égnek a magyar sportfogadók

"Ilyenkor még mindenki, a családanyák is foglalkoznak valamilyen szinten a focival. Ilyenkor még az is játszik, aki alapvetően nem szokott. A tavaly októberben megújult Tippmixpro miatt sokkal izgalmasabbak most a fogadási lehetőségek, mint eddig. A foci a legnépszerűbb sportág, a fogadások 50 százaléka futballmeccsekre érkezik, a világbajnokságokon és az Európa-bajnokságokon pedig kiemelt aktivitást tapasztalunk" - mondta Horváth Zoltán.

"Nálunk már különböző statisztikai mutatókra lehet fogadni, nem csak az adott meccs végkimenetelére. Kapura lövések, szögletek, sárga lapok száma, a lehetőségek szinte végtelenek. 

Megfigyeltük, hogy a fiatalabb korosztály az egyéni teljesítménymutatókra szeret fogadni, ők inkább focistákat követnek, mintsem csapatokat. Mbappé, Bellingham vagy éppen Ronaldo teljesítménye érdekli őket

- mondta a Szerencsejáték Zrt. Odds Központ vezetője, aki a magyar válogatottat érintő fogadási lehetőségekre és szokásokra is kitért.

Euro 2024: France - Poland, Kylian Mbappé
Kylian Mbappé a sportfogadók körében is nagyon népszerű
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP (Photo by FRISO GENTSCH / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

Elképesztő érdeklődés és aktivitás a magyar válogatott meccseinél

"Speciálisan a magyar játékosok teljesítményére vonatkozó fogadási lehetőségek is vannak, melyeket mi dolgoztunk ki. 'Melyik magyar játékos lő több gólt? Szoboszlai mikor szerez gólt és mennyit?' Ilyen típusú alternatívákat alakítottunk ki, ezekre is lehet fogadni nálunk. Most nyáron a bevételeink nagy része az Eb-meccsekre koncentrálódik, hiszen nincsenek jelenleg bajnokságok. 

A lista élén természetesen a magyar meccsek állnak, ezen a nyáron már most olyan eredményeink vannak, amelyek legalább 2 évig rekordok lesznek

- mondta Horváth Zoltán, majd a csoportkör után búcsúzó magyar válogatott három mérkőzésére is kitért.

"A svájciak győzelmére kevesen, csak a fogadók 20 százaléka gondolt, míg német győzelemre 50 százalékos volt az arány. 

A skót-magyar csoportmeccs az oddsokban is teljesen kiegyenlített volt, de a játékosok több mint 60 százaléka magyar győzelemre fogadott, emiatt sok nyeremény is érkezett

- árulta el Horváth Zoltán, majd azt is elmondta, hogy az egy fogadással megjátszható összeg legfeljebb 100 ezer forint lehet.

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 3: Group A Scotland v Hungary
Csoboth Kevin gólja döntött a skótok elleni meccsen, ez a találkozó hatalmas nyereményeket hozott a fogadóknak
Fotó: AFP

Kiemelkedő szelvényekben ezúttal sem volt hiány, egy kecskeméti Tippmix-játékos 4-es kötésben eltalálta, hogy Magyarország nyer Skócia ellen, valamint a németek döntetlenje mellett még két végkimenetelt talált el. 

Ez a játékos 24x2 ezer forintos téttel, 4-es kötés típusú fogadással 24x245.326 Ft-ot nyert, tehát összesen közel 6 millió forintot vihetett haza.

A Szerencsejáték Zrt. Odds Központ vezetője azt is elárulta, hogy az oddsok alapján a szakértők angol-német döntőt várnak, a végső győzelem esetében pedig az alábbi az erősorrend: Anglia, Spanyolország, Németország, Franciaország és Portugália a legesélyesebbek ebben a sorrendben az Eb-győzelemre. Ami az oddsok alapján a gólkirály személyét illeti, Kylian Mbappé, Harry Kane és Jamal Musiala közül kerülhet ki a torna legeredményesebb futballistája, míg a magyar fogadók szerint Cristiano Ronaldo lesz az Eb gólkirálya.

Az Európa-bajnokság szombaton folytatódik a nyolcaddöntőkkel, a legjobb 16 között az alábbi párosítások következnek:

A nyolcaddöntők párosításai:
június 29., szombat:
Svájc-Olaszország, Berlin 18.00
Németország-Dánia, Dortmund 21.00

június 30., vasárnap:
Anglia-Szlovákia, Gelsenkirchen 18.00
Spanyolország-Georgia, Köln 21.00

július 1., hétfő:
Franciaország-Belgium, Düsseldorf 18.00
Portugália-Szlovénia, Frankfurt 21.00

július 2., kedd:
Románia-Hollandia, München 18.00
Ausztria-Törökország, Lipcse 21.00

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről