Élő közvetítés
Anglia
ÉLŐ
Szlovákia
Vágólapra másolva!
Az UEFA úgy döntött, hogy hazaküldi a labdarúgó Európa-bajnokságról a Skócia-Magyarország csoportmeccs játékvezetőjét, az argentin Facundo Tellót.

A magyar válogatott a csereként beállt Csoboth Kevin 100. percben lőtt góljával 1-0-ra legyőzte Skóciát, és 3 ponttal zárta az A csoport küzdelmeit. Marco Rossi együttesének csoportharmadikként meg volt az esélye a továbbjutásra, ám végül a többi eredmény kedvezőtlenül alakult, így Szoboszai Dominikék nem jutottak be a nyolcaddöntőbe.

Hazaküldte az UEFA az argentin bírót

A skótok elleni meccs után az ellenfél szövetségi kapitánya, Steve Clarke nevetséges módon egy elmaradt 11-est kér számon a mecset vezető argentin bírón, akit alapos kritikával illetett. 

A gólt abból kaptuk, hogy a végén megpróbáltuk megnyerni a meccset, a kapott találat számomra nem mérvadó, a kulcspillanat a meg nem adott büntető volt. Száz százalékig tizenegyes volt. 

Valaki magyarázza el nekem, miért nem ítéltek büntetőt, másként úgy gondolom, valami nincs rendben. Nem értem, a VAR hogyan nézhette ezt meg, majd mondhatta rá, hogy nem volt szabálytalanság" - panaszkodott Steve Clarke, mert csapata nem kapott 11-est a 79. percben, amikor a színészkedő Stuart Armstrong elesett Willi Orbán mellett.

A skót edzővel a hazájában sem értettek egyet, Clarke rengeteg kritikát kapott a skót médiától, ám úgy tűnik, hogy az UEFA figyelembe vette a panaszkodását, mert úgy döntött, hazaküldi Facundo Tello játékvezetőt a stábjával együtt.

Euro 2024: Scotland - Hungary
Facundo Tello vezette a Skócia-Magyarország meccset a csoportkör harmadik fordulójában
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP (Photo by MARIJAN MURAT / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

A hírek szerint az UEFA az Eb-n szereplő 19 játékvezetői csapatból 6-ot küld haza, mert a csoportkör során nem nyújtottak megfelelő teljesítményt. 

Az argentin Facundo Tello egyébként két mérkőzést vezetett a tornán, a Skócia-Magyarország meccs mellett a Törökország-Grúzia találkozón is ő fújta a sípot.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről