Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia
Vágólapra másolva!
A magyar válogatott továbbjutása szempontjából sorsdöntő mérkőzésen a csoportkör utolsó fordulójában a C jelű négyesben Anglia nem tudott kibújni a bőréből és a szokásos rettenetes játékával csak 0-0-s döntetlent játszott Szlovéniával, ami ugyan a hasonló eredményt hozó dán-szerb meccs miatt nekik csoportelsőséget ért, viszont ezzel az eredménnyel továbbjuttaták a szlovéneket is. Ez azt jelenti, hogy a magyar válogatott és a magyar szurkolók még egy napot izgulhatnak Sallai Rolandék továbbjutásáért.

Az első két meccsen nem túl meggyőző angolok szövetségi kapitánya, Gareth Southgate a szerbek elleni tizenegyhez képest egyetlen helyen változtatott, Trent Alexander-Arnold helyett az eddig csak csereként pályára lépő Connor Gallagher kezdett a középpályán. A szlovén válogatott pedig harmadik csoportmeccsén is ugyanazzal a kezdőcsapattal állt fel. 

A meccs a magyar válogatott szempontjából is fontos volt, hiszen, tudtuk, ha Szlovénia nem szerez pontot, akkor biztossá válik a magyar válogatott továbbjutása a legjobb 16 közé.

Első félidő

Úgy indult a meccs, ahogy az várható volt, az angolok alacsony fordulatszámon nyomtak, míg a szlovének próbáltak kontrázni, igyekeztek helyzetbe hozni Seskót és Sporart, az elől helyezkedő két csatárt.

A 20. percben az angolok pár másodpercre megszerezték a vezetést, de Saka hiába lőtt a kapuba, a gólpasszt adó Phil Foden lesen kapta a labdát Rice-tól. Az angolok végül Kane révén a 31. percben jutottak el az első kaput találó lövésig.

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 3: Group C England v Slovenia
Harry Kane lábában volt a gól, de ott is maradt
Fotó: AFP

A 41. percben Trippier tekert be remekül balról, a Bijol mögül előkerülő Harry Kane pedig csak centikkel maradt le a labdáról. Mellé ment, de így is ez volt az első félidő legnagyobb helyzete. 

Második félidő

Southgate cserélt a szünetben, Gallegher helyett a támadóbb szellemű Kobbie Mainoo, a Manchester United tinédzser játékosa érkezett, aki jobban tudja segíteni a támadásokat. Valamivel gyorsabb is lett az angolok játéka, de igazi gólveszély nem volt benne. Annak ellenére sem, hogy az 57. percben előbb Kane elől kellett szögletre csúsztatni egy Foden-beadást, majd a szöglet után némi stukkolgatást követően Saka próbálkozott ollózással, de csak Janzát sikerült fültövön rúgnia.

A szlovének ezt követően rettentően beszorultak, másodpercekre tudták csak megtartani a labdát,

 viszont olyan jól tömörültek a tizenhatosukon, hogy szinte lehetetlen volt átpasszírozni rajtuk a labdát. Ezért is érkezhetett a 70. percben a térdein járó Saka helyére a Chelsea támadója, Cole Palmer, aki a mögöttünk hagyott Premier League-szezonban 22 gólt és 11 gólpasszt jegyzett.

England v Iceland - International Friendly, Cole Palmer
Cole Palmer (7) pályára lépése lendületet adott az angolok játékának
Fotó: NurPhoto via AFP

A 75. percben a Fodennel kényszerítőző Rice lőtt kapura, szép, de veszélytelen akció volt. Az utolsó negyedórát azért szokás szerint megnyomták az angolok, Palmer beállása valóban lendületet adott a csapatnak, bár látható volt, hogy Bellingham és Kane is alig vonszolta magát. Az angoloknak volt is egy-két kisebb helyzetük, de igazi veszélyt nem jelentettek Oblak kapujára.

A 94. percben Turpin játékvezető 0-0-s állásnál fújta le a mérkőzést, és miután a dán-szerb is így végződött, ez azt jelenti, hogy Anglia mellett Szlovénia és Dánia is továbbjutott. A magyar csapat továbbjutásáról pedig az F csoport szerdai párharcai - Portugália-Georgia és Csehország-Törökorszát) döntenek.

Eredmény, C csoport, 3. forduló:
Anglia - Szlovénia 0-0
Köln, RheinEnergieStadion, v.: Turpin (francia)

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet. 

Kapcsolódó cikkek:

 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről