A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A labdarúgó Európa-bajnokságra készülő lengyel válogatott a 90. percben szerzett góllal 2-1-re legyőzte az ugyancsak Eb-résztvevő török csapatot Varsóban.

Ünneplés közben sérült meg a lengyel focista, Lewandowski is kidőlt

Magyar érdekeltsége is volt a meccsnek, ugyanis Berke Balázs vezette az összecsapást, amelyen a hazai együttes már a 12. percben előnyhöz jutott, de a gólszerző Karol Swiderskit néhány perccel később le kellett cserélni, mivel ünneplés közben megsérült, majd bő fél óra elteltével a gólpasszt adó Robert Lewandowski is lejött a pályáról ugyancsak sérülés gyanújával - írja az MTI. A vendégek a 77. percben tudtak egyenlíteni, azonban Nicola Zalewski a lefújás előtt még betalált.

robert lewandowski
Robert Lewandowski megsérült, veszélybe került az Eb-szereplése
Fotó: AFP

A lengyelek így optimistán várhatják a pénteken kezdődő németországi Európa-bajnokságot, ugyanis tovább folytatódott a veretlen szériájuk, ami már nyolc találkozó óta tart. Ezzel szemben a törökök rossz sorozata nem szakadt meg, immáron öt meccs óta nyeretlen Vincenzo Montella együttese.

Cseh győzelem tizenegyesekkel

A labdarúgó Európa-bajnokságra készülő cseh válogatott két tizenegyessel 2-1-re legyőzte Észak-Macedónia csapatát hétfőn, Hradec Kralovében. A hazai együttes Patrik Schick büntetőjével a 60. percben szerzett vezetést, majd a vendégek öt percen belül érkező egyenlítése után a ráadás végén, a 98. percben harcolta ki a győzelmet, Antonin Barak sikeres tizenegyesével.

A csehek jövő kedden a portugálok ellen kezdik meg Eb-szereplésüket Lipcsében. Azt követően a georgiaiakkal, majd a törökökkel mérkőznek az F csoportban.

A hollandok az angolokat pénteken legyőző izlandiak ellen hangoltak az Eb-re Rotterdamban. Az első félidőben Xavi Simons révén kerültek előnybe a 23. percben, majd a szünet után újabb három hazai gól esett.

Eredmények:
Lengyelország-Törökország 2-1 (1-0)
Hollandia-Izland 4-0 (1-0)
Csehország - Észak-Macedónia 2-1 (0-0)

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!