Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia
Vágólapra másolva!
Csütörtök este a Bild című német napilap azt írta, hogy két mérkőzésre eltiltották Merih Demiralt, az Európa-bajnoki negyeddöntős török labdarúgó-válogatott középhátvédjét. Azonban eltiltásról egyelőre nincs szó, ugyanis a török védőnek egy napja van arra, hogy megvédje magát az UEFA fegyelmi testülete előtt.

Demiral szerezte csapata mindkét gólját kedden az Ausztria ellen 2-1-re megnyert nyolcaddöntőben, de második találatának ünneplése során után politikai jelentésű kézmozdulatot tett, amivel nagy felháborodást váltott ki. Demiral egy bizonyos "szürke farkas" tisztelgést használt, ami egy ellentmondásos török csoporthoz köthető. 

A török lapok azonban az eset után kijelentették, hogy Demiralt egyelőre nem tiltották el, a védőnek péntek reggelig van ideje megvédenie magát az UEFA fegyelmi testülete előtt. Az igaz, hogy az UEFA svájci mérkőzésellenőre kétmeccses eltiltást kért a 26 éves védőre, azonban a Török Labdarúgó Szövetség gyorsított eljárás keretein belül 24 órát kapott arra, hogy tisztázza a játékost a vádak alól. 

Ha Merih Demiralt eltiltják, csak a döntőben játszhatna újra
Fotó: AFP/Ronny Hartmann

A törökök jelentős manipulációval vádolják a német sajtót a Demiralra vonatkozó ítélet leközlése miatt. A Bild ugyanis bejelentette, hogy a török védőt két meccsre eltiltották az Eb-n, miközben Demiralnak adott védekezési időszak még nem járt le.

Demiralt egyébként az osztrákok elleni nyolcaddöntő után is kérdezték már a gólöröméről.

Csak a gólöröm volt a fejemben, megcsináltam, ennek köze van a törökségemhez. Nagyon büszke vagyok arra, hogy török vagyok, ezt a csontjaimban is éreztem a gól után. 

Nem Bozkurt járt a fejemben, hanem a szurkolóink. Azonnali reakció volt, valami ilyesmit akartam csinálni, és nagyon boldog vagyok, hogy megtettem” – mondta a találkozó után Merih Demiral.

Amennyiben valóban eltiltják a védőt, nem léphet pályára szombaton Berlinben a Hollandia elleni negyeddöntőn, valamint a törökök továbbjutása esetén az elődöntőben sem.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet. 

Mindent egy helyen az Eb-ről