Vágólapra másolva!
A Premier League-ben szereplő Arsenal mindenben megegyezett az olasz Bologna csapatával az olasz válogatott védő, Riccardo Calafiori átigazolásával kapcsolatban.

Fabrizio Romano, az átigazolási hírekben rendre jól értesült olasz újságíró azt írta a közösségi oldalán, hogy hosszas tárgyalások után a két klubnak végül sikerült megegyeznie a vételárban, így az Arsenal végül 40 millió eurót fizet a Bolognának a 22 éves védőért, ehhez pedig még hozzájöhet további 5 millió euró különféle bónuszokban. 

Calafiori 2022 nyarán a svájci Basel csapatához igazolt, egy évvel később onnan igazolt Bolognába 4 millió euróért. Az Arsenal és a Bologna azért húzta ilyen sokáig a tárgyalásokat, mert az olasz klub minden több pénzt akart kisajtolni az angol csapatból, ugyanis annak idején úgy szerezte meg Calafiorit, hogy az eladása esetén az átigazolási díj fele a Baselt illeti meg. 

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 3: Group B Croatia v Italy
Riccardo Calafiori az olasz csapat egyik legjobbja volt az Eb-n
Fotó: AFP/Christophe Simon

Calafiori 8 évesen került az AS Roma akadémiájára, 12 évet töltött a klubnál, 18 alkalommal lépett pályára az első csapatban, mielőtt 2022 nyarán csatlakozott a svájci Baselhez.

Az olasz védő egy évet töltött a Baselnél, elsősorban balhátvédként vagy szárnyvédőként játszott, majd 2023 nyarán Bolognához igazolt, ahol Thiago Motta középső védőt faragott belőle.  Calafiori az előző szezonban remekelt a Bolognában. Oroszlánrészt vállalt abban, hogy a csapat az 1964/65-ös szezon után ismét kivívta a Bajnokok Ligája szereplést. 

A 22 éves védő júniusban, az Európa-bajnokság előtt mutatkozott be a válogatottban egy törökök elleni felkészülési meccsen. Az követően az olasz csapat mindhárom mindhárom csoportmeccsét végigjátszotta a németországi kontinenstornán, azonban a svácjak elleni nyolcaddöntőben – amikor kiestek az olaszok – eltiltás miatt nem léphetett pályára.

Calafiori megszerzésével nagyot húzott az Arsenal, ugyanis a 22 éves védőt a Juventus és a Real Madrid is le akarta igazolni az Európa-bajnokság után.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!