Vágólapra másolva!
A Bundesligában szereplő Eintracht Frankfurt labdarúgócsapatától profi szerződést kapott a 18 éves magyar középpályás, Fenyő Noah.

A német csapat honlapjának csütörtöki beszámolója szerint a 18 éves futballistával kötött megállapodás két szezonra érvényes és további egy évre szóló opciót is tartalmaz. A Frankfurtban született, magyar-német kettős állampolgárságú Fenyő az elmúlt idényben 2220 percet játszott az Eintracht U19-es együttesében - amelynek kilenc mérkőzésen csapatkapitánya volt -, 26 meccsen két gólt lőtt és két gólpasszt adott - írja az MTI.

Az Eintracht Frankfurt hatodik lett a Bundesliga legutóbbi idényében, így bejutott az Európa-ligába. 

A 2022-ben El-győztes német sztárcsapatnak nem Fenyő lesz az egyetlen magyar játékosa, hiszen az együttes korábban már leigazolta ifjabb Lisztes Krisztiánt a Ferencvárostól.

A 19 éves támadó középpályás a Fradival két bajnoki címet is nyert, az Újpest elleni derbin góllal búcsúzott a zöld-fehérektől. A nemrég véget ért szezonban Lisztes 20 NB I-es meccsen 8 gólt lőtt és 2 gólpasszt adott, a teljes idényt 10 találattal és 6 assziszttal fejezte be.

A tehetséges játékos Marco Rossi Eb-keretébe is bekerült a tartalékok közé, az egyszeres Bundesliga-bajnok, ötszörös Német Kupa-győztes, valamint kétszeres UEFA-kupa-/Európa-liga-győztes Frankfurt csapatához pedig júliusban csatlakozik majd.

Kapcsolódó cikkek

 

Mindent egy helyen az Eb-ről