A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Dárdai Pál is indulhat a Hertha novemberi elnökválasztásán német sajtóértesülések szerint. A berlini klubnál legutóbb vezetőedzőként dolgozó szakember a megválasztása esetén alapos takarításba kezdhet a klubnál.

A Kicker értesülése szerint Dárdai Pál a menesztése után ígéretet kapott a klubnál, hogy találnak neki egy új pozíciót. 

Hertha BSC - Hannover 96
Dárdai Pál lehet a Hertha elnöke
Fotó: SOEREN STACHE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

A jövőbeli szerepének meghatározására tett kísérletek azonban májusban és júniusban kudarcot vallottak.

Dárdai Pál lehet a Hertha BSC új elnöke

A nyári szünet előtti megbeszélésen, amely ugyancsak nem vezetett eredményre, Dárdai azt mondta a vezetőség tagjainak, Thomas Herrich ügyvezető igazgatónak, Benjamin Weber sportigazgatónak és az akadémia vezetőjének, Andreas "Zecke" Neuendorfnak, hogy a megválasztása esetén azonnal kirúgja őket.

"Indulok az elnökválasztáson, és ha megválasztanak, "kidoblak titeket" - mondta a hírek szerint Dárdai. A lap információja szerint napok óta suttognak erről a városban és a klubnál dolgozók is.

A Dárdait jól ismerők azért nem veszik túl komolyan az indulás valószínűségét, hogy a magyar tényleg komolyan gondolja a dolgokat. Viszont senki sem akarja teljesen kizárni a jelöltséget, ehhez túlságosan kiszámíthatatlannak tartják.

Az induláshoz szükséges dokumentumoknak augusztus 15-én éjfélig a Hertha irodájában kell leadnia, méghozzá a klub felügyelőbizottságának címezve. A felügyelőbizottság ezt követően megkezdi az alkalmassági interjúkat a jelentkezőkkel.

A rendes közgyűlést - amelyen sor kerül az igazgatóság rendes megválasztására - november 17-én (11 órakor) tartják. 

Állítólag a színfalak mögött már folynak kísérletek, hogy Dárdait lebeszéljék a tervéről. Egy dolog világos: ha a klubnál  nagy tiszteletnek örvendő Dárdai indulna a "versenyen", valószínűleg jó esélye lenne a megválasztásra. Az is világos, hogy a klub döntő hónapok előtt áll, újabb hibát nem engedhetnek meg magának a Hertha.

Dárdai szabadsága augusztus elején ér véget, ekkor tervezik a következő a vezetőséggel a további szerepvállalásról. Tekintettel a körülményekre és a közelmúlt viszályaira, sokan most valószínűtlennek tartják, hogy Dárdai akadémiai pozíciót kapjon. Talán egy tanácsadói állás elképzelhető lenne, hacsak tényleg nem gondolja komolyan Dárdai az elnöki posztért való indulást. 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!