Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia
Vágólapra másolva!
A belga válogatottal a németországi Európa-bajnokság nyolcaddöntőjéig jutó rutinos védő, Jan Vertonghen a közösségi oldalán jelentette be, hogy nem szerepel többet a nemzeti csapatban.

A 37 éves védő a németországi Európa-bajnokságon három mérkőzésen is pályára lépett a belga válogatottban, s bár a torna előtt még azt nyilatkozta, hogy nem az utolsó kontinensviadalára készül, pénteken hivatalosan is bejelentette, hogy a jövőben nem szerepel többet a nemzeti csapatban.

Köszönöm az emlékeket, megéltem az álmomat

– írta az Instagramon Vertonghen, a bejegyzésében pedig megosztott egy-egy képet az első, illetve a mostani Eb-jéről, ami egyben az utolsó volt.

A rutinos védő számára nem alakult jól az Európa-bajnokság, hiszen a franciák elleni nyolcaddöntőben éppen az ő öngóljával estek ki a belgák. Vertonghen ezzel rekordot döntött, ugyanis a legidősebb labdarúgó lett (37 évesen és 68 naposan), aki Európa-bajnokságon öngólt szerzett, ráadásul összességében már az ötödik ilyen találata volt.

Euro 2024: France - Belgium
Visszavonult a válogatottól az öngólosok rangsorában csúcstartó Vertonghen
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Vertonghen 2007 júniusában egy Portugália ellen 2-1-re elveszített mérkőzésen mutatkozott be a belga válogatottba. Azóta 157 alkalommal lépett pályára, amivel válogatottsági csúcstartó a nemzeti együttesben. Az idei Európa-bajnokságon nála csak Cristiano Ronaldónak és Luka Modricnak volt több válogatottsága. 

Vertonghen az elmúlt tíz évben három világbajnokságon (2014, 2018, 2022), illetve három Európa-bajnokságon (2016, 2021, 2024) szerepelt, a 2018-as oroszországi vb-n bronzérmet nyert a belga csapattal.

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet. 

Mindent egy helyen az Eb-ről