Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia
Vágólapra másolva!
A belga labdarúgó-válogatott az utolsó csoportmeccsén 0-0-s döntetlent játszott Ukrajnával, majd a találkozó után alapos kritikát kapott a saját szurkolóitól. A csapat játékosa, Thomas Meunier üzent a drukkereknek, akiktől több támogatást kért.

A belga válogatott az Európa-bajnokság eddigi leggyengébb meccsén gól nélküli döntetlent játszott a csoportkör utolsó fordulójában Ukrajna ellen. A mérkőzés után a csapatkapitány, Kevin De Bruyne vezetésével elindultak a játékosok, hogy megtapsolják a drukkereket, de annyira ellenséges volt a hangulat a lelátón, hogy a belgák inkább besétáltak az öltözőbe. Később a City sztárját is kifütyülték, amikor bejelentették, hogy a 33 éves klasszis lett a meccs embere. Domenico Tedesco csapata végül a románok mögött csoportmásodikként jutott be az egyenes kieséses szakaszba, a nyolcaddöntőben pedig a mezőny egyik legerősebb csapatával, Franciaországgal került össze.

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 3: Group E Ukraine v Belgium, Kevin De Bruyne
Kevin De Bruynét is kifütyülték a belga szurkolók
Fotó: AFP

Ezt kérte a szurkolóktól a belgák sztárja

A franciák elleni nyolcaddöntő előtt a belgák játékosa, Thomas Meunier reagált a szurkolók kritikájára és egy fontos kéréssel fordult hozzájuk. 

Egységben az erő, ez a szlogenünk. Nem érdekünk, hogy feszültséget keltsünk

- mondta a belgák sajtótájékoztatóján a Trabzonspor focistája, aki még nem lépett pályára ezen az Eb-n.

Szerettünk volna köszönetet mondani a szurkolóknak a meccs után. De az egész Lukaku cseréjével kezdődött. Hirtelen kifütyülték. Ezt senki sem értette. Ilyen topjátékost nem fütyülsz ki. 

Mi a stábbal kielemezhetjük, mi volt rossz a meccsen, de a szurkolók szidalmazására nincs szükség. Maradjon meg a pozitív hangulat. Kár lenne, ha a drukkereinkkel való kapcsolat most megszakadna" - mondta a 32 éves védő.

Az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében a belga válogatott hétfőn 16 órától lép pályára a vb-ezüstérmes Franciaország ellen Düsseldorfban.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről