Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország
Vágólapra másolva!
A nyolcaddöntőig menetelő grúz labdarúgó-válogatott kedd reggel hazaérkezett a németországi Európa-bajnokságról, a torna meglepetéscsapatát pedig több tízezres tömeg és örömujjongás fogadta.

A grúz válogatott története során először szerepelt labdarúgó Európa-bajnokságon, és abszolút várakozáson felült teljesített, ugyanis bár a csoportkör küzdelmeit a Törökország elleni vereséggel kezdte, a Csehország elleni döntetlennel megszerezte első Eb-pontját, majd az utolsó fordulóban hatalmas meglepetésre 2-0-ra legyőzte Portugáliát, ezzel pedig továbbjutott a csoportjából. A nyolcaddöntőben Spanyolország ellen is vezetett Willy Sagnol csapata, de végül a spanyolok gálázva arattak fölényes sikert és kiejtették az újoncot.

Georgian citizens support their national football team, after being eliminated from EURO 2024
Több ezren ünnepelték az Eb-ről hazaérkező grúz focistákat
Fotó: Anadolu via AFP

A grúz együttest szállító repülőgép kedden 9 óra 15 perckor landolt a tbiliszi nemzetközi repülőtéren, ahol több ezer szurkoló köszöntötte a hazaérkező Eb-hősöket. Majd este a főváros főterén folytatódott a fieszta, ahol a grúz játékosokat hősként ünnepelték.

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet. 

Mindent egy helyen az Eb-ről