Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország
Vágólapra másolva!
Vasárnap este Spanyolország a papírformának megfelelően 4-1-re legyőzte Georgiát, ezzel az foci-Eb legszimpatikusabb csapata búcsúzott a tornától. A grúzok ezúttal sem maradtak lőtt gól nélkül, mégha most nem is ők szerezték a találatot, amivel megszerezték a vezetést. Szokásos meccs utáni podcastünkben nem is fukarkodunk a dicsérettel, amiből persze bőven jut a spanyoloknak is, akik ismét megmutatták, hogy az Eb talán legnagyobb esélyesei.

Országos 1-es volt a spanyol-grúz nyolcaddöntő, amiből aztán minden egyoldalúsága ellenére is remek meccs született. A spanyolok szokásuk szerint végig nyomtak (72 százalékos labdabirtoklás, 30-nál is több lövés), mégsem csak róluk szólt meccs. Georgia ugyanis szokása szerint bátran odatette magát, olyannyira, hogy a 18. percben a vezetést is megszerezte, és a két csapat 1-1-es állás mellett vonult szünetre.

Persze mindenki tudta, hogy végül majd a spanyolok nyernek, de a grúzok nem adták olcsón a továbbjutást, ezért is dicsérjük őket agyon szokásos meccs utáni értékelő adásunkban. Az életveszélyesen kontrázó Mikautadze, Kvarackhelia kétszemélyes támadóosztag, a hősies védekezés és a kapuban tündöklő Mamardasvili, biztos, hogy ott lesznek az Eb-történelem hősei között.

A spanyolok meg ezúttal is spanyolok voltak, és ezzel alighanem mindent el is mondtunk róluk. Aki többre is kíváncs, az megnézheti, illetve meghallgathatja kibeszélő műsorunkat, amiben most senkit nem osztunkj ki, ugyanis nincs kit és miért.

Aki csak hallgatni szeretné, az itt teheti meg:

 

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről