Vágólapra másolva!
A Belga Labdarúgó Szövetség a hivatalos oldalán jelentette be, hogy az Európa-bajnokságon nyolcaddöntőig jutó belga válogatott Debrecenben lép pályára az Izrael elleni Nemzetek Ligája mérkőzésen.

A világranglista hatodik helyén álló Belgium szeptember 6-án kezdi meg szereplését a Nemzetek Ligájában Izrael ellen. Azonban biztonsági okokból egyetlen belga város sem volt hajlandó otthont adni az összecsapásnak, így annak ellenére, hogy Belgium a pályaválasztó, a belga szövetségnek (KBVB) más megoldást kellett keresnie. Az UEFA-val egyeztetve az a döntés született, hogy a mérkőzést a debreceni Nagyerdei Stadionban rendezik meg, zárt kapuk mögött.

Euro 2024: France - Belgium
A belga válogatott két Nemzetek Ligája mérkőzését is Magyarországon fogja játszani
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Miután Brüsszel jelezte, hogy nem rendezi meg az NL-mérkőzést, a szövetség hosszas egyeztetéseket folytatott több olyan város vezetőségével, ahol rendelkeznek nemzetközi követelményeknek megfelelő stadionokkal, de Liege, Antwerpen, Leuven és Bruges polgármestere sem mutatott hajlandóságot a lebonyolításra.

A belga szövetség közleményében köszönetet mondott Debrecennek, amiért megrendezi az őszi összecsapást, s egyben jelezte, hogy minden szükséges intézkedést megtesznek a mérkőzés biztonságos lebonyolítása érdekében.

A hazai mérkőzéseket otthon, a saját hazánkban kellene játszanunk. Ezért csalódottak vagyunk, hogy egyetlen város sem adhat otthont a Vörös Ördögöknek.

 A Franciaország és Olaszország elleni meccseken számítunk szurkolóink ​​légiójára Brüsszelben" – olvasható a belga szövetség közleményében.

Az Izraelben fennálló háborús helyzet miatt a nemzeti együttes és a klubcsapatok is pályaválasztóként rendre Magyarországon játszik a mérkőzéseiket. A Makkabi Tel-Aviv július 31-én a román FCSB és a San Marinó-i Virtus BL-selejtezős párharcának továbbjutóját látja vendégül a Bozsik Arénában, tavasszal a Makkabi Haifa fogadta a Honvéd stadionjában a későbbi döntős Fiorentinát a Konferencia-liga nyolcaddöntőjében, míg az izraeli válogatott ősszel a Nemzetek Ligája élvonalában ugyancsak Kispesten látja vendégül ellenfeleit, így az olasz, a francia és a belga együttest is, de utóbbival tehát Debrecenben is összecsap szeptember 6-án.

Kapcsolódó cikkek:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!