Vágólapra másolva!
Több mint háromszázezren írták alá azt az online beadványt, amely kéri: bírói hiba miatt játsszák újra a házigazda német válogatott és a spanyol csapat negyeddöntőjét a labdarúgó Európa-bajnokságon.

A pénteki stuttgarti találkozón - amely hosszabbítás után az ibériaiak 2-1-es sikerével zárult - Anthony Taylor játékvezető nem ítélt büntetőt, amikor a spanyol tizenhatoson belül Marc Cucurella kezéhez ért a labda. 

A petíció benyújtói és az azt vasárnap reggelig aláíró mintegy 315 ezer szurkoló szerint ez az angol bíró több rossz ítéletének egyike volt.

 A beadvány várhatóan szimbolikus jelentőségű marad, mivel az európai szövetség (UEFA) a torna előtt közölte: az olyan esetek - mint amilyen Cucurelláé is volt -, mikor a kar nincs "természetellenes pozícióban", nem érnek büntetőt - írja az MTI.

Egyébként mint azt a meccs után az UEFA közölte, hogy azért nem vizsgálták az esetet, mert ugyanannak az akciónak egy korábbi szakaszában a németek csatára Nicklas Füllkrug lesen volt, és egy játékmegszakítás során előbb a lest vizsgálták volna, ami semmissé tette, hogy a labda a spanyol védő kezével találkozott.

A győztes spanyolok kedden a világbajnoki ezüstérmes franciákkal mérkőznek meg Münchenben a fináléért, az elődöntőt az M4 Sport élőben közvetíti.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Kapcsolódó cikkek:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!