Vágólapra másolva!
Szombatra virradóra szó szerint porig égett a finn élvonalban szereplő IF Gnistan stadionja. A tűz oka, illetve, hogy ezek után hol játssza majd hazai meccseit a csapat, egyelőre nem ismert.

Rettenetes reggelre ébredtek az IF Gnistan vezetői, játékosai és szurkolói: porig égett a csapat stadionja, de nem csak a főlelátó semmisült meg, hanem a klubház is az öltözőkkel és a trófeákkal. A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók gyorsan terjedő tűzzel találták szembe magukat, amely a stadion közelében lévő jégpálya tetejét is elpusztította.

A finn főváros, Helsinki északi részén, Oulunkylä város részben található, éppen idén 100 éves klub a mindössze 2200 férőhelyes Mustapekka Areenában játszotta hazai meccseit, amelyet a napokban a Helsinki Kupa kereteiben további 11 csapat is használt. Az élvonalban újonc Gnistan vasárnapi, IFK Mariehamn elleni meccse elmarad.

"Óriási veszteség ez, és nem csak nekünk, hanem a szövetségnek is, hiszen a pályát rendszeresen használták alsóbb osztályú csapatok is bajnoki mérkőzésekre. Nem hinném, hogy egyhamar sikerül újjáépíteni a stadiont - mondta az Yle című finn lapnak Timo Marjamaa, a finn élvonal, a Veikkausliga első embere. 

A tűzoltók egyelőre vizsgálják az esetet, szombaton délelőtt még nem tudták megmondani, hogy mi okozhatta a tüzet.

1,5 millió euró ment füstbe

Az élvonalba feljutó Gnistan a tavasszl mintegy 1,5 millió eurót költött a pálya felújítására,

 a világításra és a gyepszőnyeg alácsövezésére, ezt most mindet elvitte a tűz, ahogy a fűthető műfüves edzőpályát és a juniorok öltözőjét is. A hivatalosan 2200 férőhelyes Mustapekke Arénában június 12-én a Helsinki JK ellen óriás nézőcsúcsot regisztráltak, akkor 3024 szurkoló zsúfolódott össze a pálya körül.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről