Vágólapra másolva!
Öt uruguayi játékost tiltott el a dél-amerikai szövetség (CONMEBOL) a júliusi labdarúgó Copa América elődöntője utáni verekedés miatt.

Kolumbia 1-0-ra múlta felül az uruguayi válogatottat, ezzel kiharcolta helyét a torna fináléjában, majd a lefújást követően az uruguayi játékosok felmentek a lelátóra és ott közülük néhányan - például a Liverpool támadója, Szoboszlai Dominik csapattársa, Darwin Nunez - összecsapott a kolumbiai drukkerekkel. A biztonságiaknak kellett rendet tenniük, a CONMEBOL pedig pár nappal később hivatalos közleményben elítélte a történteket és vizsgálatot indított. Az uruguayi csapatkapitány, José María Giménez szerint a játékosok a családjukat próbálták védeni, a verekedésbe pedig mindkét válogatott stábja belekeveredett.

Uruguay v Colombia - CONMEBOL Copa America USA 2024
Súlyos büntetést kaptak az uruguayi válogatott szurkolókkal verekedő játékosai
Fotó: Getty Images via AFP

Súlyos büntetést kapott a Liverpool sztárja

Nunez öt válogatott meccsre szóló eltiltást kapott,

míg a Tottenham középpályása, Rodrigo Bentancur négy mérkőzésen nem léphet pályára. Mathías Oliverának (Napoli), Ronald Araújónak (FC Barcelona), valamint José Maria Giméneznek (Atlético Madrid) három válogatott találkozót kell kihagynia, így nem lehetnek ott a szeptemberi világbajnoki selejtezőkön, Nunezre pedig a novemberi összecsapásokon sem számíthatnak - számolt be róla az MTI.

A játékosokat továbbá pénzbírsággal is sújtották, Nunezt 20, Bencanturt 16, míg Oliverát, Araújót és Giménezt 12 ezer dollárra büntették. További hét uruguayi játékosnak fejenként ötezer dollárt kell fizetnie.

A tornát a címvédő argentinok nyerték, míg az uruguayi válogatott végül bronzérmesként zárt.

Kapcsolódó cikkek:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!