Vágólapra másolva!
A Liverpool csapatában folytatja pályafutását 2025 nyarától a georgiai válogatott kapusa, Giorgi Mamardashvili.

A Valencia 2021 nyarán előbb kölcsönvette a georgiai kapust a Dinamo Tbiliszitől, majd fél évvel később mindössze 850 ezer euróért végleg szerződtette. A most 23 éves labdarúgó alapemberré vált a spanyol együttesben, a 2024-es németországi Európa-bajnokságon pedig a grúz válogatott egyik legjobbja volt.

mamardashvili
Giorgi Mamardashvili 2025-ben érkezik a Liverpoolhoz
Fotó: JOSE JORDAN / AFP

Szoboszlai Dominik csapata végre áttörést ért el a régóta húzódó ügylet kapcsán, a két klub 30 millió fontos vételárban állapodott meg, Mamardashvili pedig hétfőn át is esik az orvosi vizsgálatokon. A válogatott kapus hiába lesz a Vörösök első nyári szerzeménye, még egy évet marad Valenciában, majd 2025 nyarán költözik Angliába.

A Liverpool kezdetben 25 millió fontot fizet a Valenciának, amelyhez további 5 millió fontot adnak majd hozzá. A Liverpool nem kapkod az átigazolási piacon, amely már csak egy hétig tart, hiszen a grúz kapus lett Arne Slot rkezése az első szerzeméy és olyan játékos még mindig nem érkezett a csapathoz, amely azonnal bevethető lenne.

A klub konzultált a jelenlegi első számú kapussal, Alisson Beckerrel is, aki egyetértett Mamardashvili megszerzésével, akivel hosszabb távra biztosított lehet majd a kapuskérdés.

A klub korábban Martin Zubimendit szerette volna megszerezni a Real Sociedadtól, mielőtt a spanyol középpályás a hónap elején úgy döntött, hogy marad gyermekkori klubjánál.

A Liverpool jól kezdte a szezont, az Ipswich után a Brentford ellen is 2-0-ra nyert, Szoboszlai Dominik mindkét meccsen végig a pályán volt.


 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!