Vágólapra másolva!
A Szoboszlai Dominiket foglalkoztató Liverpool remekül kezdte a Premier League idei szezonját, ebben nem mellesleg óriási szerepe van a magyar válogatott csapatkapitányának. A 23 éves középpályás az új edzőnél is kirobbanthatatlan a kezdőből, a klublegenda Jamie Carragher pedig élő közvetítésben áradozott róla.

Szoboszlai Dominik az első két fordulóban végig a pályán volt a Liverpool csapatában, ráadásul a Brentford ellen megnyert meccs után napvilágot látott egy olyan statisztika is, ami azt bizonyítja, hogy nem csak a Liverpool, hanem az egész bajnokság legjobbjai között van.

Szoboszlai Dominik idén is kulcsszereplő lehet a Liverpoolban
Fotó: AFP /Kamil Krzaczynski

Az mértékadó Opta Analyst ugyanis közzétett egy grafikont, amely megmutatja, hogy a Premier League első két fordulójában kik azok a játékosok, akik a leginkább segítették csapatuk támadójátékát. 

Ebben pedig Szoboszlai Dominik van az élén, olyan világsztárokat megelőzve, mint Luis Díaz, Cole Palmer, Mohamed Szalah vagy Bukayo Saka. 

Ilyen mutatók mellett nem véletlen, hogy a klub korábbi BL-győztes játékosa, a televíziós szakértőként dolgozó Jamie Carragher is el van ájulva a magyar középpályás teljesítményétől. 

Fantasztikus formában kezdte a szezont. Úgy tűnik, már az első két meccsen jó benyomást tett Slotra az új Premier League-szezonban. Az edző a legjobbat fogja kihozni belőle

áradozott az 1996-tól 2013-ig 737 Liverpool-tétmeccsen szerepelt, Bajnokok Ligája-, UEFA-kupa- és európai Szuperkupa-győztes Carragher a Sky közvetítésében.

A Bors szúrta a Mirror elemző cikkét, amelyben az öt legfőbb tényező egyikeként a magyar középpályást emeltek ki a Liverpool-Brentford-meccsről. Az elemzés szerint minden jel arra mutat, hogy Szoboszlai kulcsembere lesz a Slot-csapatnak, és a munkabírása, valamint az akciók zömében való részvétele egyaránt arra utal, hogy eseménydús szezonja lesz.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!