A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
5
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A Ferencváros 2-0-ra nyert a Diósgyőr vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga harmadik fordulójában. A találkozó hőse Mohamed Ali Ben Romdan volt, aki két gólt is szerzett a mérkőzésen.

A címvédő Ferencváros a fordulót megelőzően egy meccsen győzött, most pedig a Diósgyőr vendégeként igyekezett begyűjteni a három pontot, ami több szempontból sem ígérkezett könnyűnek. 

 Abu Fani, Ben Romdan, Fradi
 Abu Fani és Ben Romdan gólöröme
Fotó: fradi.hu

Egyrészt a nyáron kinevezett holland vezetőedző, Pascal Jansen irányításával kedden a Midtjylland vendégeként először kaptak ki a fővárosiak a Bajnokok Ligája selejtezőjében, így nem a legjobb hangulatban várhatták a miskolci összecsapást, másrészt a dániai utazás fáradalmai is nehezíthetették a zöld-fehérek dolgát.

Egygólos ferencvárosi előny a félidőben

A meccset a Fradi - amelynek a kezdőcsapatában többek között Abu Fani, Kady, Bassey és Ben Romdan is ott volt - kezdte jobban, előbb Abu Fani próbálkozása ment mellé, majd Cissé fejelhetett volna gólt, de a kapu torkában menteni tudtak előle a hazai védők Bassey visszefejelt labdája után. Még mindig az első negyedórában jártunk, amikor Kady is megpróbálkozott egy lövéssel, de ez sem talált kaput. A folytatásban is maradt támadásban a Fradi, főleg Abu Fani volt elemében, de a DVTK tartotta a gólnélküli döntetlent. 

A 19. percben szép kiugratás után Kady került helyzetbe, majd Sanicanin rúgta fel a tizenhatoson belül, Káprály Mihály játékvezető büntetőt ítélt, amit a 21. percben Ben Romdan lőtt a jobb alsóba, Sentic hiába érezte az irányt (0-1). 

A folytatásban is a Fradi birtokolta a labdát, de már közel sem játszott olyan veszélyesen a címvédő az előnye birtokában, mint az első húsz percben, a Diósgyőr pedig képetelen volt váltani, így nem igazán forogtak veszélyben a kapuk. A 44. percig kellet várnia az újabb nagy helyzetre, amikor Traoré került jó helyzetbe, de hiába jött középen Kady és Bassey is, ő a lövést választotta, ami elakadt a blokkban. Egy perccel később Ben Romdan került hatalmas ziccerbe, de Sentic nagy bravúrral védett, így a szünetre maradt az 1-0-s ferencvárosi vezetés. 

Ben Romdane lett a meccs hőse

A meccset a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi, Marco Rossi is a helyszínen tekintette meg, így élőben láthatta, az 50. percben Maiga lőtt 14 méterről kapu fölé jó helyzetben. Az 52. percben hatalmas hazai helyzet maradt ki, Dibusz rosszul jött ki a kapujából, majd Gera három méterről bevetődve a kapufát találta el. Nem sokkal később már Kady lövése után kellett nagyot védenie a diósgyőri kapusnak. Folyamatosan jöttek a helyzetek, a kiválóan játszó Ben Romdan lövését is védte Sentic. Az 58. percben Raúl Gustavo megszerezhette volna az első gólját a Fradiban, de a bal oldali szöglet után négy méterről a kapufára fejelt. 

Fél órával a találkozó vége előtt mindkét edző cserékkel próbált frissíteni a csapatán, Pascal Jansen talán már a keddi, Midtjylland elleni BL-meccsre is gondolt. A 71. percben Bassey rontott el újabb nagy lehetőséget, majd jöhetett az ivószünet. Az utolsó tíz perchez érkezve még mindig 1-0-ra vezetett a Fradi. Ezt követően Ramírez sérülése miatt állt a játék, a Diósgyőr pedig az utolsó perckben ment előre az egyenlítésért, de a Fradi kontráiban is ott volt a veszély.

 A végén Káprály még hét percet hosszabbított, a 93. percben pedig egy óriási diósgyőri hibát kihasználva Ben Romdan zárta le a meccset. 

A Fradi tehát 2-0-ra nyert és két meccs után hibátlan az NB I-ben, míg a DVTK három találkozója után továbbra is nyeretlen. 

OTP Bank Liga, 2. forduló:
Diósgyőri VTK-Ferencvárosi TC 0-2 (0-1)
Miskolc, 8050 néző, v.: Káprály
Gólszerző: Ben Romdan (21., büntető, 93.)
Sárga lap: Sanicanin (20.), Szatmári (42.), Edomwonyi (64.), Gera (83.)

Diósgyőri VTK: Sentic - Gera, Lund, Szatmári, Sanicanin - Holdampf - Varga Z. (Bényei, 60.; Fekete, 81.), Klimovics (Jurek, 78.), Edomwonyi, Franchu (Moha, 60.) - Rakonjac (Kampecisz, 60.)
Ferencvárosi TC: Dibusz - Makreckis, Cissé, Gustavo, Civic (Ramírez, 59.) - Maiga (Rommens, 59.), Ben Romdhane - Kady (Zachariassen, 59.), Abu Fani, Traoré (Pappoe, 88.) - Bassey (Kehinde, 95.)

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!