A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Az újonc ETO FC Győr hazai pályán 2-1-re kikapott az MTK Budapest ellen a labdarúgó OTP Bank Liga harmadik fordulójában, vasárnap. A mérkőzés főszereplője a két gólt szerző Bognár István mellett a játékvezető, Rúsz Márton volt, aki három büntetőt is ítélt a meccsen - kettőt a fővárosi csapatnak -, a győriek tizenegyesét viszont végül a videobíró segítéségével érvénytelenítette.

Az ETO FC már a 2. percben megszerezte a vezetést Lukic góljával, majd a 38. percben Bognár büntetőből egyenlített. A második félidő 54. percben Bognár újabb büntetőt váltott gólra a videobírózás után, ami már sok volt a hazai szurkolóknak, előkerültek a petárdák is. Újabb gól pedig már nem esett - a 78. percben egy elsőre megítélt ETO-büntetőt még érvénytelenített a videobíró segítésével Rúsz Márton -, így a Győrnek továbbra sincs pontja, az MTK viszont három fordulót követően is hibátlan az NB I-ben. 

ETO FC Győr, MTK Budapest
Bognár István két büntetőt is értékesített
Fotó: MTK Budapest

A részletek

Az ETO már a második percben megszerezte a vezetést: 

Bumba hajszálpontos beadását Lukic - akit nem őriztek megfelelően a tizenhatoson belül - fejelte a hálóba. A 35. percben egy gyors MTK-ellentámadás végén Bognár István egyedül tört kapura, de a csütörtökön igazolt szlovák kapus, Samuel Petrás buktatta a büntetőterületen belül. A tizenegyest a sértett magabiztosan lőtte a hálóba.

 Az első félidőben a győriek futballoztak némi fölényben, ez a labdabirtoklás arányában és a kapura lövések számában is megmutatkozott, de mivel nem céloztak pontosan, a szünetben be kellett érniük döntetlennel -írja az MTI. 

Az 51. percben Vera védekezés közben a tizenhatoson belül megütötte Kovács Patrik arcát. Az újabb büntetőt ismét Bognár végezte el, ugyanoda lőtte, ahova az elsőt, és bár Petrás megint jó irányba vetődött, védeni ezúttal sem tudott. 

Ez a játékrész már kiegyenlítettebb volt, és a hazaiak egyenlíthettek volna, mert a 78. percben már büntetőhöz készülődtek - miután Vera a kapu előterében a földre került Varju szorításában -, de a videobírós visszajátszás megtekintése után a játékvezető mégsem ítélt tizenegyest. A 95. percben Demjén védte Lukic veszélyes kapáslövését, ezzel biztosította a fővárosiak idénybeli harmadik sikerét.

OTP Bank Liga, 3. forduló:
ETO FC Győr-MTK Budapest 1-2 (1-1)
Győr, 3420 néző, v.: Rúsz
gólszerzők: Lukic (2.), illetve Bognár (38., 54., mindkettőt 11-esből)
sárga lap: Vera (53.), illetve Kovács P. (45.), Varju (84.), Demjén (94.)

ETO FC Győr: Petrás - Vera (Farkas B., 86.), Boldor, Szépe, Csontos - Tóth R., Diarra (Marku, 72.) - Skvarka (Vianna, 72.), Bumba (Bánáti, 33.), Gavric - Lukic

MTK Budapest: Demjén - Varju, Beriasvili, Nagy Zs. (Kocsis, 74.) - Hej, Kata, Horváth A., Bognár (Végh, 74.), Kovács P. (Molnár Á., 100.) - Molnár R. (Jurina, 64.), Polievka (Stieber, 64.)

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!