Élő:
Vágólapra másolva!
A Paks magyar válogatott kapusa, Szappanos Péter Szaúd-Arábiába, az al-Fateh csapatába szerződött.

Szappanos Péter nem utazott el Csehországba a Mlada Boleslav elleni Konferencia-liga-playoff mérkőzésre, amelynek az volt az oka, hogy szinte biztosan klubot vált. 

A hírek igaznak bizonyultak, a 33 éves kapus valóban távozik a Paks együttesétől és a szaúdi bajnokságban szereplő al-Fateh csapatában folytatja karrierjét.

"Mindenekelőtt nagyon köszönöm a klubnak a lehetőséget, hogy egy éve, nehéz helyzetben leigazolt. Merem állítani, tavaly nyáron én is a legjobb döntést hoztam, hogy Paksra érkeztem, ez szerencsére eredményekben is megmutatkozott, klubtörténelmet tudtunk írni. Nagyon sok kiváló embert ismertem meg, eddigi pályafutásom csúcsa volt a Pakson töltött időszak, ahol, mondhatom, otthonra leltem. 

Köszönöm a szurkolóknak azt a töretlen biztatást és támogatást, amit meccsről meccsre kaptam. Pakson példaértékű a szurkolás, és az, amit a csapatért tesznek" - 

búcsúzott a csapattól és a szurkolóktól Szappanos, aki óriási szerepet játszott abban, hogy Bognár György együttese az előző idény végén megnyerte a Magyar Kupát és indulhatott a nemzetközi porondon. 

Szappanos Péter, Paks
Szappanos Péter Szaúd-Arábiába igazolt
Fotó: paksifc.hu / paksifc.hu

"Olyan lehetőség előtt álltam, amit - úgy gondolom - muszáj volt elfogadnom. Kiskorom óta azért dolgoztam, hogy egyszer külföldre igazolhassak, és szerintem nem kell ecsetelnem, milyen ellenfelek ellen léphetek majd pályára. 

Tiszta szívemből szurkolok a csapatnak, hogy sikerüljön elérni a Konferencia-liga csoportkörét, és úgy gondolom, erre nagy százalékban meg is van az esély. 

A csapat, a vezetők, és természetesen a szurkolók, valamint az egész város is nagyon megérdemelné" - idézte a Paksi FC honlapja az egyszeres magyar válogatott kapust.

A szaúdi bajnokság 2024/2025-ös idénye nemrég vette kezdetét, az al-Fateh péntek este játssza le az első mérkőzését.

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!