Vágólapra másolva!
A Magyar Kupa-győztes Paks csütörtökön a cseh Mlada Boleslavval találkozik a Konferencia-liga playoff körében. A találkozót megelőzően magyar részről a vezetőedző, Bognár György mellett a csapat rutinos támadója, Böde Dániel beszélt a várakozásairól.

A cseh együttes hazája bajnokságában egyelőre hullámzóan teljesít, öt forduló után két győzelemmel és három vereséggel csak a tizedik helyen áll. 

Bognár György, Paks
Bognár György, szoros meccset akar játszani 
Fotó: Paksi FC

Bognár György együttese ezzel szemben a negyedik jelenleg az OTP Bank Ligában, a hétvégén a Nyíregyháza 2-1-es legyőzésével hangolt a nemzetközi megmérettetésre.

"Úgy gondolom, a legerősebb csapatjátékot a Boleslav képviseli az eddigi ellenfeleink közül, egyébként a cseh futball önmagában is roppant szervezett. Ékes példa erre, hogy még mindig négy csapatuk van versenyben az európai porondon. Ellenfelünk jó játékosokkal rendelkezik, gyorsan mennek át védekezésből támadásba, és gyorsan vissza is zárnak, ha kell. 

Csapatjátékuk egy erős európai középmezőnybe sorolható, ez pedig számunkra már egy nagyon komoly szint"

 - mondta a Paks beszámolója szerint Bognár György, aki hozzátette, mivel már nincs idegenben szerzett gól, véleménye szerint mindegy, hol kezdik a párharcot.

"A románok elleni tanulságot figyelembe véve ugyanakkor fontos, az első találkozót szorosra kell venni, ez a meccsterv. Kulturált környezetben vagyunk, és ez nem csak a stadionra értendő. Rendezett minden, látszik, jó kezekben van a futball."

A játékosok részéről Böde Dániel mondta el, mit vár a találkozótól.

"Most is egy nehéz mérkőzésre számítok. A Boleslav erős és fegyelmezett futballt játszik, valamint gyorsan zárnak vissza, ha szükséges. 

Nem látom a csapaton, hogy külön teherrel bírna, hogy ez már a Konferencia-liga rájátszása, sőt, bízom benne, hogy mindenki sokkal inkább egy óriási lehetőségnek fogja fel az előttünk álló feladatot. 

Két mérkőzésben kell gondolkodnunk, én sem tartom nagy változásnak, hogy ezúttal idegenben kezdünk, a mi játékunkon ezek a dolgok nem változtatnak."

A Mlada Boleslav-Paksi FC összecsapást csütörtökön 18 órától rendezik meg. 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.


 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!