Vágólapra másolva!
Nem szerepel többet hazája válogatottjában a Manchester United 36 éves észak-ír labdarúgója, Jonny Evans.

A 36 éves védő 2006 szeptemberében egy Spanyolország elleni emlékezetes mérkőzésen mutatkozott be az észak-ír válogatottban, amelyen a szigetországi együttes 3-2-re győzött. Érdekesség, hogy Evans az utolsó válogatottbeli meccsét is a spanyolok ellen játszotta, ám idén júniusban 5-1-re nyert a Németországban Európa-bajnokságot nyert az ibériai együttes.

Jonny evans
A Manchester United rutinos védője, Jonny Evans (j) visszavonult a válogatottságtól
Fotó: AFP

Manchester United rutinos védője közel két évtized alatt összesen 107 mérkőzésen szerepelt a válogatottban, ebből 106-szor kezdőként, és hat gólt szerzett, emellett korábban csapatkapitánya is volt az észak-ír csapatnak, amellyel 2016-ban története során először jutott ki Európa-bajnokságra.

Hosszú gondolkodás és mérlegelés, valamint 18 év után úgy érzem, most van itt az ideje, hogy visszavonuljak a válogatottságtól. Óriási megtiszteltetés volt számomra, hogy 107 alkalommal viselhettem a zöld mezt, és képviselhettem Észak-Írországot. Nagyon büszke vagyok arra, hogy képviselhettem a hazámat a pályán"

 - fogalmazott a szövetség honlapján Evans.

Evans a válogatottbeli pályafutása csúcsaként a 2016-os Európa-bajnokságot nevezte meg, ahol az észak-ír válogatott a nyolcaddöntőig jutott.

Evans tavaly nyolc év után tért vissza a Manchester Unitedhez, amely júliusban egy évvel meghosszabbította szerződését. A veterán védő a United játékosaként korábban megnyerte a Bajnokok Ligáját, a klubvilágbajnokságot, az FA-kupát, valamint két Ligakupát és három bajnoki címet.

Kapcsolódó cikkek:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!