Vágólapra másolva!
Az FC Barcelona nemet mondott az Arsenal világrekordot jelentő átigazolási ajánlatára, amit az angol válogatott Keira Walsh-ért tettek a londoniak.

A katalánok az utolsó pillanatig kivártak mielőtt nemet mondtak volna a női labdarúgásban még soha korábban nem látott 930 ezer fontos, azaz nagyjából 1,1 millió eurós ajánlatára. A 27 éves Európa-bajnok középpályásnak még egy év hátra van a szerződéséből, de a Barcelona nem szerette volna eladni, még úgy sem, hogy Walsh már közölte velük, hogy nem kívánja meghosszabbítani a szerződését.

FC Barcelona v AC Milan - Women Pre-season Friendly
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Urbanandsport/NurPhoto

A Women's Super League, vagyis az angol női foci legmagasabb osztályának átigazolási piaca Pénteken éjfélkor zárt, de a katalánok késlekedésében az is közrejátszott, hogy amennyiben elengedték volna Walsh-ot, úgy nekik hétfői egy hasonló minőségű középpályást kellett volna keríteniük.

Keira Walsh 2022 óta játszik a Barcelonában, akkor éppen a katalánok fizettek érte világrekordot jelentő összeget, 400 ezer fontot a Manchester Citynek. A Barcával két-két bajnoki és BL-győzelmet ért el.

A jelenlegi világrekordot kissé meglepő módon a zambiai Rachael Kundananji tartja, akit idén februárban 685 ezer fontért vett meg a San Francisco-i Bay FC a spanyol Madrid CFF-től. Kundananji az első afrikai focista - legyen az nő vagy féri - akiért világrekord összeget fizettek ki.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!