Vágólapra másolva!
Csontrákkal küzd a német labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Union Berlin U19-es csapatának tehetséges kapusa Berkin Arslanogullari, akinek a betegség miatt amputálni kellett az egyik lábát.

A magyar válogatott Schäfer András klubja arról számolt be közleményében, hogy Berkin Arslanogullari már gyerekkorától kezdve büszkén viselte az Union mezét, ám jelenleg élete legkeményebb harcát vívja. Néhány hónappal ezelőtt ugyanis Berkinnél csontrákot diagnosztizáltak. A fiatal kapus azóta kemoterápiás kezelést kap, ám életmentő intézkedésként néhány nappal ezelőtt amputálni kellett a bal lábát.

A német Bild beszámolója szerint a kezelés rengeteg pénzbe kerül, emiatt a futballista családjának anyagi lehetőségei kimerültek, gyerekük ápolása miatt pedig már nem tudnak dolgozni, így a berlini klub adománygyűjtést kezdeményezett, hogy pénzt gyűjtsön a 19 éves játékos számára, akinek egy új, akadálymentesített lakásra is szüksége van. 

Berkin gyerekként arról álmodott, hogy az Union szurkolók előtt játszhat a csapat stadionjában. Az utánpótlás csapatokat végigjárva tavaly először kapott lehetőséget arra, hogy az első csapattal edzhessen. Pályafutása során eddig egyetlen meccsen lépett pályára a felnőtt csapatban.

Életem során sok akadályt leküzdöttem már, és most minden erőmmel küzdeni fogok a betegséggel. Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek”

 – mondta a fiatal kapus.

Kapcsolódó cikkek:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!