Vágólapra másolva!
A Newcastle United futballistája, Kieran Trippier a közösségi oldalán jelentette be, hogy nem lép többet pályára az angol válogatottban.

A 33 éves jobbhátvéd 2017 júniusában Gareth Southgate irányítása debütált az angol labdarúgó-válogatottban egy franciák elleni felkészülési mérkőzésen. Azóta összesen 54 alkalommal lépett pályára a „háromoroszlánosok” színeiben és háromszor csapatkapitánya is volt a válogatottnak. Egyetlen gólját Horvátország ellen szerezte a 2018-as oroszországi világbajnokság elődöntőjében, emellett összesen 11 Eb- és 9 vb-mérkőzést játszott.

20240714 Spain v England: Final - UEFA EURO 2024
Kieran Trippier (b) nem lép többet pályára az angol válogatottban
Fotó: APA-PictureDesk via AFP

Trippier tagja volt a nyári németországi Európa-bajnokságon ezüstérmet szerző angol csapatnak, ám a spanyolok elleni döntőn nem lépett pályára. A kétszeres Eb-ezüstérmes játékos csütörtökön a közösségi oldalán jelentette be, hogy visszavonul a válogatottól.

"Soha nem gondoltam volna, hogy egy fiatal bury-i srácként egyszer a válogatottban fogok játszani, nemhogy 54 mérkőzésen is szerepet kapjak. Életem egyik legnagyobb megtiszteltetése volt, hogy négy nagy tornán képviselhettem a hazámat" – kezdte búcsúlevelét a rutinos angol védő.

"Szeretnék köszönetet mondani Gareth Southgate-nek és az angol válogatott összes stábtagjának, akik az évek során belém fektették a bizalmukat. Köszönöm minden csapattársamnak – nagyon különleges pillanatokat éltünk át, amikor bejutottunk két Eb-döntőbe és egy világbajnoki elődöntőbe, és biztos vagyok benne, hogy a jövőben ez a csapat nyerni fog egy nagy tornát" – tette hozzá, majd sok sikert kívánt az angol válogatott ideiglenes szövetségi kapitányának, Lee Carsley-nek, majd végezetül köszönetet mondott a szurkolóknak is.

És végül nagy köszönet az összes angol szurkolónak a hihetetlen támogatásukért, akik a világ minden tájára elutaztak, és támogattak minket, és még a nehéz pillanatokban is mellettünk álltak."

Trippier szenzációs szabadrúgásgólja az angol válogatottban:

Kapcsolódó cikkek:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!