Vágólapra másolva!
Az NB II-ben a bajnoki címet, ezzel együtt pedig a feljutást célul kitűző Vasas csütörtökön edzőt váltott. Az új szakvezetőnek, Pintér Attilának egy nem szokatlan, ám mégis nehéz helyzettel is meg kell küzdenie, ugyanis saját fia, Pintér Filip is a játékosa lesz.

Pintér Attilát hivatalosan csütörtökön nevezte ki vezetőedzőnek a Vasas futballcsapata. A korábbi magyar szövetségi kapitány több évnyi "hibernáció" után tér vissza a kispadra, és rögtön egy nem könnyű feladatot vállalt magára. Egyrészt, a Vasas kimondott célja a feljutás az élvonalba, mégpedig bajnokként, másrészt pedig ott van a keretben Pintér Attila Filip, aki nem más, mint az új edző fia.

Ez korántsem egy szokatlan helyzet - Dárdai Pál a háromszorosát megcsinálta, de a legendás olasz játékos és edző, Cesare Maldini is járt hasonló cipőben - de mindenki másként kezeli. A 18 éves Pintér Filip Győrben született, és ugyanott, azaz a Győri ETO-nál kezdődött igazi focista karrierje, 2013-ban. 2020-23 között a bécsi Rapid Wien akadémiáján pallérozódott, majd hazatérve a Haladás játékosa lett, ahol 22 bajnokin 5 gólt szerzett. A szombathelyi csapat csődje miatt idén nyáron klubot váltott, és a Vasashoz írt alá, ahol a Budafok ellen rögtön győztes góllal mutatkozott be.

Pintér Attilát ismerve, aligha lesz atyáskodásban, pláne bármilyen kiváltságban része, de azt nem tudjuk, hogy az edző LeBron Jameshez hasonlóan megtiltotta-e neki, hogy "apu"-nak szólítsa "munkaidőben".

Kapcsolódó cikkek:

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!