Vágólapra másolva!
A La Liga 5. fordulójában a Barcelona 4-1-re nyert az előző idény meglepetéscsapata, a Girona vendégeként.

A spanyol bajnokságot bombaformában kezdte új vezetőedzőjével, Hansi Flickkel a Barcelona, amely az első négy fordulóban egyaránt győzött. A Barca legutóbb 7-0-ra ütötte ki a Valladolidot, az ötödik körben pedig az előző idény meglepetéscsapatához, a szintén katalán Gironához látogatott. A Bajnokok Ligájában is induló kiscsapat a 2023/2024-es szezonban mindkét bajnokin legyőzte ellenfelét, ám ezúttal nem úgy tűnt, hogy bravúrt fog okozni. 

Az első félidőben sokáig nem láthattak nagy helyzetet a szurkolók, a 30. percben viszont a vendégek tinisztárja, Lamine Yamal lecsapott egy labdára és 8 méterről a kapuba lőtt. 

A spanyol válogatottal nyáron Európa-bajnokságot nyerő 17 éves klasszis hét perccel később ismét megvillant, 

egy szabadrúgás után a lecsorgó labdát csodásan tekerte a jobb alsó sarokba.

Girona FC v FC Barcelona - La Liga EA Sports
Lamine Yamal két gólt lőtt az első félidőben
Fotó: NurPhoto via AFP/Jose Breton/NurPhoto

A Girona a szünet előtt 11-est kapott, ám a videóbírós visszajátszás után a játékvezető visszavonta a büntetőt, mert Inigo Martinez nem szándékosan kezezett a 16-oson belül.

A második félidőt is góllal kezdte a Barca, a csapat nyári sztárigazolása, a szintén Eb-győztes Dani Olmo éles szögből fantasztikus bombagólt zúdított a hosszú sarokba. 

Az RB Leipzigtől szerződtetett középpályást a gólja után nem sokkal később le kellett cserélni, sérülés miatt nem tudta folytatni a játékot.

A 64. percben újabb remek támadás után lőtt gólt a vendég együttes, Marc Casado ugratta ki Pedrit, aki szépen elhúzta a labdát a kapus mellett, majd ballal a kapu közepébe helyezett.

Dani Olmo csodagólt lőtt, majd sérülés miatt le kellett cserélni
Fotó: AFP (Photo by LLUIS GENE / AFP)

A Girona a 37 éves Cristhian Stuani révén a hajrában szépíteni tudott, de ez a lényegen már nem változtatott. A 86. percben a csereként pályára küldött Ferran Torrest egy durva belépő miatt azonnali piros lappal kiállította a bíró, így a Barcelona 10 emberrel fejezte be a meccset.

Hansi Flick együttese 4-1-re nyert, és öt forduló után is százszázalékos mérleggel vezeti a spanyol bajnokságot a címvédő Real Madrid előtt.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!