Vágólapra másolva!
A holland labdarúgó-bajnokságban szereplő Heerenveen csapata, amelyet az Arsenal és a Manchester United korábbi csatára, Robin van Persie irányít, idegenben 9-1-re kikapott az AZ Alkmaartól.

A 102-szeres holland válogatott legendának még csak ez volt a negyedik mérkőzése a bajnokságban a Heerenveen kispadján, de ezt a találkozót egyhamar biztosan nem felejti el. Az ellenfél már a 4. percben vezetést szerzett, amire még válaszolni tudott Van Persie csapata, de a második félidőben elszabadult a pokol, ugyanis ebben a játékrészben 7 gólt is kapott a vendég együttes. A meccs hőse az Arsenalban és a Tottenham Hotspurben is megfordult Troy Parrot volt, aki négy gólt szerzett a 9-1-es AZ Alkmaar-sikert hozó összecsapáson.

Robin van Persie csapata nagy verést kapott 
Fotó: AFP (Photo by Olaf Kraak / ANP / AFP) / Netherlands OUT

Van Persie-nek ez az első edzői megbízatása felnőttcsapatnál, korábban a Feyenoord különböző korosztályos csapatait irányította. A 41 éves tréner az eddigi négy bajnokijából kettőt veszített el, egyet megnyert, egyszer pedig döntetent ért el klubjával a holland élvonalban.

A szurkolók a megalázó 9-1-es vereség után nem győztek hangot adni csalódottságuknak a közösségi médiában. "Teljes szégyen és megaláztatás" - írta egy dühös kommentelő. 

"Nem minden nagy játékosból lesz nagy edző" - 

tette hozzá egy másik haragos drukker.

Játékosként Robin van Persie a pályafutása csúcsán világklasszis csatárnak számított, legszebb éveit az Arsenalnál és a Manchester Unitednél töltötte. A gólerős támadó 2019-ben vonult vissza a Feyenoordtól, azóta foglalkozik edzősködéssel.

Kapcsolódó cikkek

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!